|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[I 2.0 T] Outlander do oceny Warszawa |
Autor |
Wiadomość |
valdaz
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A6 2.5 TDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2016, 23:54 [I 2.0 T] Outlander do oceny Warszawa
|
|
|
Witam,
jak w temacie. Zwracam się z uprzejmą prośbą do doświadczonych Kolegów z forum, aby rzucili okiem na to auto, a być może ktoś go już oglądał i może podzielić się spostrzeżeniami.
http://olx.pl/oferta/mits...html#1d5fc72fc0
z rozmowy tel wynika że gość kupił od pierwszego właściciela i chwile pojeździł jednak robi dużo km i woli limuzynę. Auto serwisowane, niby zadbane, miało malowane tylne drzwi po stronie pasażera po jakiejś tzw. obcierce parkingowej. Mam 300km i zastanawiam się czy warto jechać oglądać. Nie ukrywam, że szukam auta z w miarę pewną historią (na tyle na ile to u nas możliwe oczywiście). Za wszelkie uwagi będę wdzięczny. |
_________________ W końcu kupiłem Outlandera Turbo |
|
|
|
 |
nasa111
Nowy Forumowicz
Auto: outlander I
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2014 Posty: 18 Skąd: Kraśnik
|
|
|
|
 |
valdaz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2016, 09:41
|
|
|
dzięki, po cichu liczyłem, że może był go ktoś oglądać. Rozumiem, że korozja może świadczyć o jakiejś przygodzie. Powiedzcie mi jeszcze, zakładając że auto faktycznie było prawidłowo serwisowane to czy ten przebieg dla poszczególnych podzespołów typu silnik, turbina, skrzynia, napędy jest duży czy raczej auto powinno jeszcze pośmigać? Pytam bo z doświadczenia wiem, że np w LR Disco II przy ok 200tys km po kolei takie rzeczy klękają i jak się je porobi to kolejne 200 powinien być spokój |
|
|
|
 |
staszq2
Mitsumaniak Cichociemny

Auto: Jedyne słuszne
Pomógł: 20 razy Dołączył: 24 Sty 2015 Posty: 624 Skąd: Zasiedmiogórogrodzie
|
Wysłany: 18-02-2016, 11:50
|
|
|
valdaz napisał/a: | Rozumiem, że korozja może świadczyć o jakiejś przygodzie. |
Niekoniecznie bo O1 nie są jakoś świetnie zabezpieczone przed rudą.
valdaz napisał/a: | czy ten przebieg dla poszczególnych podzespołów typu silnik, turbina, skrzynia, napędy jest duży czy raczej auto powinno jeszcze pośmigać? |
Jeśli ktoś umiejętnie się obchodził z turbinką i przebieg jest realny to spokojnie 100 kkm wytrzyma, silnik i napędy tak samo, ogólnie Outlander ma dość wytrzymałe te elementy - wiadomo jak dbasz tak masz ale przebieg 200 kkm w Miśku nie dyskwalifikuje go, poza tym w 10 letnim aucie 200-300 kkm to normalka a perełki z przebiegiem 100 kkm to raz na rok się zdarzają a i potrafią więcej problemów sprawiać niż te z przebiegiem 3 razy większym - stwierdzam to po różnych tematach z forum |
_________________ 1% na leczenie i rehabilitację mojego Kubusia http://fundacja-sloneczko...s.php?ida=138/M
Mam japońskie TURBO do tego AWD
Moja historia motoryzacji:
1. Fiat 125p 1.5, 2. Fiat 126p 0.65, 3. Peugeot 106 '92 1.1, 4. Daewoo Leganza '99 2.2 CDX, 5. Ford Fiesta '95 1.3, 6. Nissan Primera '00 1.8 CH
7. Citroen Xsara '98 1.4, 8. Renault Scenic '98 2.0, 9. Renault Grand Scenic II '09 2.0, 10. Ford Mondeo MK II '00 1.8
11. Ford Focus MK2 '07 1.6 TDCi pierwszy w życiu diesel - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=95295
12. Mitsubishi Outlander TURBO "Byczek" - ach... no szkoda i szkoda
13. Audi A6 C5 '03 Avant 3.0 quattro + tiptronic - było jeździło służyło ale nie było tanie
14. 'OBRUT" - nie wyszło a miał być come back
15. Ford Mondeo MK4 2.0 HDI pod kryptonimem TDCI 130/320==>185/413 - przerzucam się na ropniaka
16. Coltolot CJO "Black Sabaton" 1.6
17. OBRUT nr 3 - seria seria seria ... czarna seria
18. Saabik 9-5 '06 Aero 2.3T
[size=i10]19.[/size] https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=108143 Batmobil - O1T 800+HP/1200+NM |
|
|
|
 |
valdaz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-02-2016, 21:09
|
|
|
dzięki za odpowiedzi. Auto kupione i póki co wszystko ok, a wrażenia z jazdy naprawdę interesujące |
|
|
|
 |
|
|