|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 07-04-2013, 17:37 |
Galant 2.0 diesel |
Autor |
Wiadomość |
byob112
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2013, 18:47 Galant 2.0 diesel
|
|
|
Witam,
Jestem nowy na forum, nie posiadam Mitsubishi ale niewykluczone, że to się niedługo zmieni.
Obecnie poszukuję auta w cenie do 3000zł i pośród różnych Golfów i Audi znalazłem Mitsubishi Galanta. Zaskoczyła mnie cena rynkowa tych aut (seria VII wg. autocentrum.pl), zawsze myślałem, że są one dużo droższe. Co prawda nie jest to flagowy i pożądany Galant z agresywną "twarzą" ale prezentuje się całkiem nieźle. Szukam auta z silnikiem Diesla (koniecznie!).
Na otomoto.pl znalazłem następujące ogłoszenie:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C26135414.html
Nadal mam wrażenie że to strasznie mało jak za takie auto i lekko się obawiam że to może być bubel.
Proszę o opinie o tym konkretnym aucie jak i o Galancie ogólnie. Słyszałem, że Carismy strasznie się sypią i nie wiem jak jest z Galantami. Nie stać mnie na poważne naprawy w związku z czym nie kupię auta które będzie mi grozić bankructwem
Być może mój budżet to za mało na Mitsubishi? |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 26-03-2013, 19:36
|
|
|
byob112 napisał/a: | Słyszałem, że Carismy strasznie się sypią |
a co konkretnie się sypie w Carismach??
Dlaczego koniecznie musi być Diesel? |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 26-03-2013, 23:54
|
|
|
byob112 napisał/a: | poszukuję auta w cenie do 3000zł |
byob112 napisał/a: | nie kupię auta które będzie mi grozić bankructwem |
Raczej jedno i drugie nie idzie ze sobą w parze, chyba że trafisz na jakiegoś rodzynka.
Myślę że inni potwierdzą moją opinię.
A jeśli chodzi o galanty, patrz dobrze na miejsca gdzie jest mocowane zawieszenie, u mnie rdza i będę miał robotę, no i ogólnie na stan silnika, zawieszenia itd. Za tą cenę raczej nie można się za dużo spodziewać od samochodu, nawet golfa czy audi. |
|
|
|
 |
ogon56
Mitsumaniak Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
|
Wysłany: 27-03-2013, 07:47
|
|
|
Za cenę 3000, lepiej poszukaj czegoś starszego a dobrego, bo galant do tej kwoty wyciśnie z ciebie ostatni grosz (mowa o podobnym roczniku z twojego ogłoszenia). Może zainwestuj swoje pieniądze w Audi 80 TD, to przynajmniej nie będziesz miał problemów z korozją. Teraz za 3K nie kupisz w znośnym stanie Golfa3 , więc polecam założyć nowy wątek "co dobrego do 3tysięcy zł", posypie się na pewno wiele propozycji. |
_________________ Historia mojego autka
Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977
Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798 |
|
|
|
 |
|
|