Instalacja LPG Landi Renzo a warsztat. Jaki wybrać? |
Autor |
Wiadomość |
kfazar
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA2W 97" 2.0B/G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2013, 15:52 Instalacja LPG Landi Renzo a warsztat. Jaki wybrać?
|
|
|
Witam!
Wszedłem ostatecznie w posiadanie Gala 97' 2.0B/G Wagon. Samochód ściągnięty z Niemiec, instalacja w Niemczech założona więc trzeba zrobić legalizacje butli ale to akurat luzik. Nie myślałem że tak ubogo z warsztatami LPG które zajmują się moją instalacją - Landi Renzo Omegas, wtryski matrix tyle akurat wiem;p. A szukam warsztatu bo na gazie do około 2 tysięcy obrotów silnik się dławi trochę. Wiem że w Kielcach jest na Magazynowej 3 autoryzowany co ma oprogramowanie - ma ktoś jakieś doświadczenia z tamtym zakładem? Na stronie producenta instalacji znalazłem listę warsztatów w świętokrzyskim http://www.landi.pl/lista-warsztatow/
Jeżeli ktoś ma pozytywne bądź negatywne doświadczenia z którymś z warsztatów proszę o wypowiedzi, nie chcę pchać kasy amatorom;p
Pozdrawiam! kfazar |
_________________ Galant 1997r 2.0 B/G Kombi , instalacja gazowa Landi Renzo Omegas na wtryskach Matrix |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
|
Wysłany: 29-03-2013, 16:57
|
|
|
Popytaj TU .
Niestety nie mam doświadczenia z tym warsztatem. Mogę podpowiedzieć tylko tyle, żebyś nie jechał na Częstochowską w Kielcach. |
|
|
|
 |
dbainski
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander
|
Wysłany: 03-04-2013, 17:56
|
|
|
Witam
Mam w swoim Outlanderze instalację LPI (wtrysk gazu w fazie ciekłej).Moje pytanie: czy ktoś zna firmę
zajmuiącą się tego typu instalacjami w świętokrzyskim ? I czy jest to firma godna polecenia ?
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
meydey000
Mitsumaniak meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 588 Skąd: TSK Skarżysko Kamienna
|
Wysłany: 03-04-2013, 19:53
|
|
|
kolego może być ciężko z LPI |
_________________ jest ryzyko-jest zabawa |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
|
Wysłany: 03-04-2013, 19:56
|
|
|
dbainski, W moim poprzednim poście jest link, pod którym powinni Ci pomóc. Jest tam też lista polecanych i nie polecanych warsztatów LPG/LPI. |
|
|
|
 |
Duli
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6 16V 4G18 2002r.
|
Wysłany: 16-06-2013, 05:50
|
|
|
Na Pakoszu 53 serwisują instalacje Vialle/Prins, a także Landi Renzo, o którą kolega kfazar pytał w pierwszym poście. Ja zacząłem serwisować na Kruszelnickiego 150, bo tam ogarniają STAG-a (warsztat rekomendowany przez producenta), którego mam ale i nie tylko. O nich też słyszałem pochlebne recenzje. Potwierdzam również opinię kolegi kamir nt. Częstochowskiej. |
_________________ LPG: Lovato Smart, Lovato RGJ 3.2L |
|
|
|
 |
|