|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] buczenie |
Autor |
Wiadomość |
runi
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2013, 17:57 [Cari 1.9TD] buczenie
|
|
|
Witam
problem dotyczy buczenia gdy chodzi na wolnych obrotach
. mianowicie chodzi chwile tj jakies 30 sec normalnie a po chwili zaczyna buczeć i sprężyna napinacza paska PK drga dodam ze rolka ta na dole prowadzaca o ile sie nie myle (metalowa) ma luzy wyczuwalne pod ręką czy to może być powod , dodam że jak przycisnę ten amortyzatorek to nie buczy ale to dosc mocno musze wcisnąć |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2013, 18:19
|
|
|
runi , zamiast pytać poszukaj, temat wałkowany już nie raz, wymień amortyzator i kółko ze sprzęgłem na altek załóź i problem rozwiązany na następne 150-200 tys km. |
|
|
|
 |
runi
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2013, 18:28
|
|
|
carisma1 napisał/a: | runi , zamiast pytać poszukaj, temat wałkowany już nie raz, wymień amortyzator i kółko ze sprzęgłem na altek załóź i problem rozwiązany na następne 150-200 tys km. | amortyzator nowy miesiac temu wymieniałem |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2013, 13:09
|
|
|
jeśli wymieniłeś to znaczy nie potrzebnie lub nie taki jak trzeba- są różnej długości. Załóż kólko alternatora ze sprzegłem jednokierunkowym-jest osobny temat z tym problemem.
A jak się czuje koło pasowe na wale?-też jest temat jak go sprawdzić. Nawiasem mówiąc golfy 1,9 TDI mają jeszcze bardziej skopane napinanie paska-same problemy. |
|
|
|
 |
|
|