|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Fotele z Alfy do galanata |
Autor |
Wiadomość |
OcIeJ
Forumowicz
Auto: EA2A SE ; )
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2013, 15:11 [EAxx] Fotele z Alfy do galanata
|
|
|
Witam
Mam Galanta 2.0 z 98r. Kupiłem go około rok temu po okazyjnej cenie. No i jak to bywa, im wieksza okazja tym wiecej haczyków.. Z mechaniką i elektryką uporałem sie w 100%, ale zostało mi jeszcze wnętrze. Kupiłem go w białej skórce która była dość mocno zurzyta, zwłaszcza z przodu. Szukałem na aukcjach jakieś ciekawe oferty i wpadłem na pomysł kupna foteli od Alfy 156 ; ) Orginalne fotele w Galancie są wygodne, ale brakuje im trzymania. Te od Alfy wyglądają bardziej sportowo i podejrzewam że będzie sie w nich lepiej jeździło. Z przednimi fotelami powinienem sobie poradzić, ale co z kanapą? Auta gabarytowo podobne, ale na tym sie podobienstwa konczą. Robił ktoś już takie przeszczepy, jakieś rady, pomysły? |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 12-04-2013, 22:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ogon56
Mitsumaniak Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
|
Wysłany: 12-04-2013, 15:57
|
|
|
A jeśli mogę spytać to ile dałeś za tą okazje ? Jeśli nie jeździsz sportowo to te z gala powinny ci w zupełności wystarczyć. Są miękkie, duże i wygodne. Radziłbym się nie bawić w wymiany, szczególnie od alfy. Galant ma indywidualną konstrukcję, więc nie sądzę aby włoskie fotele wpasowały się w śruby a co gorsza w prowadnice - jeśli uprzesz się to czeka cie sporo wiercenia i spawania. Rada - załatw sobie zamiennik w dobrym stanie, skóra w galu jest wytrzymała, więc bez problemu znajdziesz coś godnego uwagi. |
_________________ Historia mojego autka
Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977
Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798 |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 12-04-2013, 18:49
|
|
|
Witam.
Ja u siebie wymieniłem tapicerke na skórzaną która jak to po tylu latach też ma ślady wieku. Nie są bardzo zniszczone ale widać. Poczytałem troche o renowacji skóry i znalazłem człowieka w okolicy który wszystko mi wytłumaczył i sprzedal specyfiki do naprawy skóry. Jeszcze nie robiłem ze względu na brak odpowiedniej pogody ale niedługo zabiorę sie do tego. Widziałem u niego w warsztacie przykladowy fotel i efekt jest poprostu oszałamiajacy.
Moze warto pomyślec na takim rozwiazaniem? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 12-04-2013, 22:00
|
|
|
mohinder napisał/a: | efekt jest poprostu oszałamiajacy. |
Ale krótkotrwały. |
|
|
|
 |
Pejoth
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
|
Wysłany: 12-04-2013, 22:06
|
|
|
Tak jak pisze Owczar efekt jest ale krotkotrwaly. Wyglada to pieknie ale na krotki czas bedziesz musial stosowac ten zabieg dosc czesto. Jezeli skora jest uszkodzona to juz niestety taka bedzie. |
|
|
|
 |
|
|