Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Fotele z Alfy do galanata
Autor Wiadomość
OcIeJ 
Forumowicz

Auto: EA2A SE ; )
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2013, 15:11   [EAxx] Fotele z Alfy do galanata

Witam
Mam Galanta 2.0 z 98r. Kupiłem go około rok temu po okazyjnej cenie. No i jak to bywa, im wieksza okazja tym wiecej haczyków.. Z mechaniką i elektryką uporałem sie w 100%, ale zostało mi jeszcze wnętrze. Kupiłem go w białej skórce która była dość mocno zurzyta, zwłaszcza z przodu. Szukałem na aukcjach jakieś ciekawe oferty i wpadłem na pomysł kupna foteli od Alfy 156 ; ) Orginalne fotele w Galancie są wygodne, ale brakuje im trzymania. Te od Alfy wyglądają bardziej sportowo i podejrzewam że będzie sie w nich lepiej jeździło. Z przednimi fotelami powinienem sobie poradzić, ale co z kanapą? Auta gabarytowo podobne, ale na tym sie podobienstwa konczą. Robił ktoś już takie przeszczepy, jakieś rady, pomysły?
Ostatnio zmieniony przez Owczar 12-04-2013, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
Wysłany: 12-04-2013, 15:57   

A jeśli mogę spytać to ile dałeś za tą okazje :) ? Jeśli nie jeździsz sportowo to te z gala powinny ci w zupełności wystarczyć. Są miękkie, duże i wygodne. Radziłbym się nie bawić w wymiany, szczególnie od alfy. Galant ma indywidualną konstrukcję, więc nie sądzę aby włoskie fotele wpasowały się w śruby a co gorsza w prowadnice - jeśli uprzesz się to czeka cie sporo wiercenia i spawania. Rada - załatw sobie zamiennik w dobrym stanie, skóra w galu jest wytrzymała, więc bez problemu znajdziesz coś godnego uwagi.

Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977

Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 12-04-2013, 18:49   

Witam.
Ja u siebie wymieniłem tapicerke na skórzaną która jak to po tylu latach też ma ślady wieku. Nie są bardzo zniszczone ale widać. Poczytałem troche o renowacji skóry i znalazłem człowieka w okolicy który wszystko mi wytłumaczył i sprzedal specyfiki do naprawy skóry. Jeszcze nie robiłem ze względu na brak odpowiedniej pogody ale niedługo zabiorę sie do tego. Widziałem u niego w warsztacie przykladowy fotel i efekt jest poprostu oszałamiajacy.
Moze warto pomyślec na takim rozwiazaniem?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 12-04-2013, 22:00   

mohinder napisał/a:
efekt jest poprostu oszałamiajacy.

Ale krótkotrwały.

Pejoth 
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
Wysłany: 12-04-2013, 22:06   

Tak jak pisze Owczar efekt jest ale krotkotrwaly. Wyglada to pieknie ale na krotki czas bedziesz musial stosowac ten zabieg dosc czesto. Jezeli skora jest uszkodzona to juz niestety taka bedzie.

Odpowiedz do tematu