|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomocy! l200 automat 2007 2.5did problem z skrzynią biegów. |
Autor |
Wiadomość |
jaruszary
Nowy Forumowicz
Auto: l200 2007 automat 2.5did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2013, 16:51 Pomocy! l200 automat 2007 2.5did problem z skrzynią biegów.
|
|
|
witam mam niezwykły problem, nie moge go ogarnąć, odwiedziłem kilku mechaników i serwis w niemczech. w skócie chodzi o to:
Kupiłem to l200 z niemiec ze skrzynią działającą w trybie awaryjnym,
zawiozłem do mechanika gdzie stwierdzono po kilku próbach skasowania błędów że uszkodzony jest 3 bieg w skrzyni(nie można było skasowac błędów ale po kilku próbach i kilku elektromechanikach sie udało skasować i podczas jazdy wywaliło że 3 bieg jest uszkodzony)
kupiłem drugą skrzynie używaną nierozbieraną z demontażu
po założeniu wyskakuje kilka błędów i nie można ich usunąć, auto jezdzi w awaryjnym trybie tylko
błędy to:
u jednego elektronika błąd can i kilka pośrednich (jakas regulacja wstecznego)
u drugiego mechanika p0755 cewka b przełączania
w serwisie u1120 motor can, u1073 bus off, u1102 asc, u1100, p1784 falshe wsteczny, p1774 elektromagnes
i sie poddali, mówią że jakas linia can gdzieś uszkodzona, że może sterownik, że może komputer, itd itp
komputer drugi zmieniałem dalej te same błędy, w starej skrzyni jest pod miską jakaś płyta z kablami jeszcze może ją też trza wymienić żeby grało z komputerem?
poddaje sie, może ktoś coś podpowie
pozdr |
|
|
|
 |
|
|