|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z biegami oraz z kierownicą |
Autor |
Wiadomość |
piotras_78
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.8 MPI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2013, 17:15 problem z biegami oraz z kierownicą
|
|
|
witam,
od niedawna jestem posiadaczem MSSa. Póki co mam dwie nurtujące zagadki dotyczące autka, rzecz w tym, że opisane poniżej problemy pojawiają się przy rozgrzanym autku (tym bardziej przy ciepłej, słonecznej pogodzie).
1. Po przejechaniu kilkuastu kilometrów, przy zmianie biegów, głównie na pierwszy lub z pierwszego na drugi zauważalny jest znaczny opór i piski. (Sprawdzałem poziom oleju przekładniowego - jest ok). Nadmienię, że przy zimnym silniku nie ma problemu ze zmianą biegów.
2. Piski kółka kierownicy. Przy skrętach kierownicą denerwujące piski, ktore nasilają sie wraz z przebytymi kilometrami.
Z góry dzięki za wskazówki. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 26-04-2013, 20:06
|
|
|
Biegi to może być kwestia wymiany tulejek wbieraka.
Co do pisków przy kręceniu kierownicą, to jeśli są takie w miarę ciche to ja też to mam, próbowałem w różnych miejscach różnymi środkami pryskać, smarować i nic, wielu użytkowników MSS to ma. |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
|
|