Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Dorobienie kluczyka z immobilizerem
Autor Wiadomość
MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2013, 17:16   [Cari 1.8 GDI] Dorobienie kluczyka z immobilizerem

Witajcie,

Ostatnio zmagałem się z problemem dorobienia kluczyka do mojej Carismy. Stary kluczyk rozpadał się z każdym dniem co raz bardziej, mowa tutaj o gumie.

W pierwszej kolejności zwróciłem się do ASO, tam cena wyniosła 511,50 zł brutto (na dzień 17.04.2013), ponieważ cena jak dla mnie była za wysoka, postanowiłem poszukać tańszego rozwiązania. Dzwoniłem do kilku miejsc, niestety nikt przez telefon nie był w stanie stwierdzić, czy kluczyk będą mogli skopiować - należało osobiście podjechać i sprawdzić.

Pojeździłem, straciłem trochę czasu i benzyny, ceny zaczynały się od 350 zł.

Koniec końców trafiłem na zakład JTK. Mechanika precyzyjna w Gdańsku. Z usług tego zakładu postanowiłem skorzystać.

Do programowania kluczyka potrzebny jest samochód. Zabieg trwał ok 30 min.
Do skopiowania kluczyka został użyty przyzwoitej jakości włoski zamiennik SILCA wyglądający jak oryginalny kluczyk. Kluczyk SILCA w przeciwieństwie do oryginalnego jest plastikowy z mosiężnym grotem. Z pewnością będzie trwalszy od oryginalnego.

Klucz ma oznaczenie HU56RT2.

Koszt wykonania usługi wyniósł 200 zł. taką cenę mogę dać za dorobienie kluczyka :)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 05-05-2013, 20:24   

A wystarczyło dorobić klucz z miejscem na transponder za około 60zł i przełożyć do niego transponder wyjęty z oryginalnego klucza.
Ps. Dobry bajer to połowa sukcesu:)
Pozdrawiam.

mitsufree 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI
Wysłany: 05-05-2013, 21:29   

moj tez sie rozpada... skleiłem go taśmą izolacyjną 8) spróbuje zrobić tak jak pisze plecho1 :idea:

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 05-05-2013, 21:37   

Ja do swojej dorabiałem nowy bo z autem dostałem tylko jeden, dorobienie jak wyżej + programowanie nowego transpondera 150zł. dorobiłem też na wszelki wypadek taki bez transpondera za 30zł. Jeśli komuś nie zależy na immobiliserze, to oryginalny transponder można przykleić przy antenie przy stacyjce i dorobić taki bez immo.

marjas007 
Mitsumaniak
jarzabek

Auto: Carisma 1.8 GLS
Wysłany: 15-05-2013, 11:03   

dorabiałem wczoraj, klucz, cena 70 zł , stary immobiliser wykorzystany w nowym kluczyku

BLACK60 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8
Wysłany: 27-10-2013, 08:48   

plecho1 napisał/a:
Jeśli komuś nie zależy na immobiliserze, to oryginalny transponder można przykleić przy antenie przy stacyjce i dorobić taki bez immo.

jak przeczytałem to takie oczywiste, że aż boli, ale sam bym na to nie wpadł!

jakub_001 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GLX 1.8 115 KM
Wysłany: 07-02-2014, 11:28   

Kupujecie panowie zwykły wkład na allegro za grosze, wystarczy obciąć grot podpiłować wywiercić otworek aby dokręcić grot i po robocie. Ile pieniędzy w kieszeni...

Odpowiedz do tematu