|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z36A 1.5] Jakie świece zapłonowe 1.5 MIVEC? |
Autor |
Wiadomość |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2013, 15:43 [Z36A 1.5] Jakie świece zapłonowe 1.5 MIVEC?
|
|
|
Witajcie,
pytanie jak w temacie. Na forum znalazłem info tylko dot. silnika 1.3.
Co w przypadku 1.5?
Czy w ciemno kupować te z gwintem 26.5mm, np DENSO K20HR-U11?
Oraz: jak z regulacją luzów zaworowych. Jest hydrauliczna?
Ostatnie pytanie: gdzie znajdę kod koloru nadwozia (do wykonania zaprawki)?
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
 |
JJacek
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 07
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2013, 17:38
|
|
|
Według katalogu Denso wychodzą te co mówisz, identyczne dla wszystkich silników od 1.1 do 1.5:
http://www.denso-am.pl/ca...=mitsubishicolt
Ja mam 1.3 i w ASO miałem raz zamontowane Denso K20HR-U11 (akurat miałem fakturę z przeglądu z taką pozycją), raz Bosche (prawdopodobnie FR7SE, czyli zwykły podstawowy model). Za trzecim razem sam kupiłem Denso K20HR-U11 przed przęglądem.
Tutaj masz katalog Boscha:
http://www.bosch-automoti...atalog/products
Jeśli chodzi o regulację zaworów to w 1.3 są płytki, nie ma regulacji hydraulicznej. W 1.5 powinno być podobnie bo silniki są z tej samej rodziny. Kiedyś był manual serwisowy udostępniany w postaci obrazu płyty .iso, można było obejrzeć czynności serwisowe m.in. te związane z regulacją zaworów. Podczas przeglądu po 100 tys km mierzą luzy na tych płytkach (pi raz drzwi opisuję) i stwierdzają czy one się nadają do wymiany czy nie.
Kod lakieru to z tego co pamiętem to niestety w Colcie nie jest on 'zaszyty' w numerze VIN. U mnie jest w książce serwisowej i w dokumentach sprzedaży od dilera. Nie wiem czy jest w innym miejscu. |
|
|
|
 |
|
|