Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukuję mechanika z Wawy!
Autor Wiadomość
kondi1975 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt Cz3 2007
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-06-2013, 21:34   Poszukuję mechanika z Wawy!

Witam.
Nie namierzyłem podobnego tematu,więc otwieram...lub proszę o przeniesienie do innego działu.
Tak jak w temacie,bardzo proszę o pomoc w podaniu jakiegoś adresu mechanika z Warszawy,który pracuje bo lubi a nie że musi.
Od dobrego roku mój Miś trafiał do wielu "cwaniaków smarowych",porównuję ich z taksiarzami warszawskimi,każdy najmądrzejszy pod słońcem,a robotę partaczyli.
Nie będę pisał co było naprawiane bo szkoda czasu,efekt jest taki,że w dalszym ciągu auto potrzebuje lekarza na te wszystkie poprawki.
I na prawdę nie wiem gdzie jechać.Nie chcę ładować kasy do kieszeni kolejnemu cwaniakowi bez szkoły,szkoda zresztą auta,bo jeszcze warto go leczyć.
Jeśli ktoś zna na prawdę porządnego mechanika(mile widziany gość od naszych pojazdów),prosiłbym jeszcze raz o adresik lub telefon.Wiadomo Aso nie wchodzi w grę,aż tak dobrze nie zarabiam :cry:
Dzięki z góry.

saszkowa 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GLS
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 06-06-2013, 21:43   

serwis mitsumaniakow ulica oliwska 26a warszawa
Panowie godni polecenia, marke znaja bardzo dobrze.

Ewentualnie Qeemar ul.Sowinskiego 37a Zabki - tylko do Adama. Najlepszy mechanik w tym warsztacie.

A tak z czystej ciekawosci co dolega Twojemu Miskowi? ;)

kondi1975 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2013, 21:58   

Witam,dzięki za szybką podpowiedź :wink:
Oj trochę tego jest,tak jak pisałem wszystko to było już przerabiane max rok temu
-wycieki z pod pokrywy zaworów,będzie robione już 3 raz
-przewód od wspomagania teraz pękł
-3 mechów zajmowało się sprzęgłem ,jeden mówi że pada całkiem,drugi stawia na wysprzęglik,3 chce wymienić tylko docisk(a przecież normalne to jest ,że przy zwalonej skrzyni należy wymienić wszystko)
-chłodnica klimy(dziura)
-coś stuka z zawieszeniu przednim,nie trafiłem jeszcze na mechanika który by namierzył w tym przypadku usterkę(co pół roku wymieniam wahacze-banany,możliwe że wsadzają mi najgorszy paździerz bo koszt to między 200 a 300zł/szt)
-z tyłu też coś trzeszczy na zakrętach
-silniczek lampy padł
-no i oczywiście tylne reperaturki błotników.

Także trochę pęknie $ ale warto...

saszkowa 
Forumowicz

Wysłany: 06-06-2013, 23:32   

Odnośnie blacharki to ani jeden ani drugi warsztat wymieniony przeze mnie tym się nie zajmuje... Jednak jeśli chodzi o resztę problemów to tak jak pisałam wyżej polecić mogę oba warsztaty. Jeden zajmuje się głównie Mitsubishi - z resztą są to osoby związane też z tym forum - także markę znają bardzo dobrze. Jeśli chodzi o drugi warsztat to jest on na pewno trochę tańszy od kolegów z Mitsu, ale solidny. Polecam Ci Adama bo wiem, że zna się na mechanice - a nie jest on typem partacza. Fakt, zajmuje się większością marek ale jakoś daje radę ;) ostatnio nawet Carismę jakąś bordową na WWLach robili ;)

To już Twoja decyzja co tam wybierzesz ;) Jak szukasz jakiś bliższych informacji, albo warsztatu w swoich okolicach to masz dosyć obszerny temat : http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=510
Może to coś Ci pomoże ;)

Pozdrawiam, Patrycja.

kondi1975 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-06-2013, 17:17   

Patrycja,wielkie dzięki za te informacje :wink: .Sprubuję tym razem w którymś z proponowanych warsztatów.Może masz do nich jakieś nr.tel.?Nie chcę jechać w ciemno,przydałoby się jakoś ustawić.pozdrawiam

saszkowa 
Forumowicz

Wysłany: 07-06-2013, 19:59   

wysylam Ci na PW ;)

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 07-06-2013, 21:59   

Oliwska moze i fajna, tylko jakoś zapału do roboty nie mają-mechaników masa a robota leży ;)
Jeżdżę od 6 lat do Auto TW ale ich też bym szczególnie nie polecał, tzn niby robią dobrze, ale zawsze jakieś niedograne rzeczy się muszą pojawić (albo to ja takim trudnym klientem jestem :) ). Więc AutoTW albo SMM, tyle że oni coś leżą ostatnio z robotą, co zarzucam temat to odsyłają z kwitkiem, jedyne co mi sięudało to pasek u nich wymienić ale to za mało żeby oceniać warsztat a miła atmosfera samochodu nie reperuje ;) .

A teraz już mogę polecić SMM, po pierwszej konkretnej akcji w moim Galu, jestem zadowolony z obsługi, naprawa załatwiona sprawnie i koszty nie przesadzone.

Odpowiedz do tematu