Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
[II 2.0 DID] Powitać ponownie !!!
Autor Wiadomość
wojciechow 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2,0 170 KM 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2013, 15:46   [II 2.0 DID] Powitać ponownie !!!

Witam ponownie !!!

Z Wami / u Was jestem od pewnego czasu a że obecnie troszkę więcej wolnego, postanowiłem "odnowić się" na Forum :-)

Przeszedłem Outlandera II z 2007 roku a obecnie użytkuję także II z 2008 roku. Nie jestem specjalistą od danych i wersji, ale to "coś" ma 2,0 litrowy silnik Diesla, podwyższoną moc do 170 KM (a przynajmniej tak powiedzieli w serwisie), ponad 180 tyś km i jest chyba w wersji Instyle. Nie ma żadnych dodatków ani też specjalnych przeróbek.

Serwisowany od początku w jednym serwisie w Łodzi (i chyba oficjalnie w jedynym), rozrząd robiony przy 120 tyś km, obecnie do wymiany komplet opon (od nowości letnie wytrzymały) i żarniki, bo jeden już kończy właśnie swój żywot.

Autko służy jako biuro i jeździ po całej Polsce w ciągu tygodnia. Sprawdza się i właśnie podjąłem decyzję, że będzie ze mną jeszcze jakieś dwa lata i około 100 tyś km. Mam nadzieję, że da radę, choć zapewne czeka mnie coś do robienia w zawieszeniu i w układzie wydechowym.

Nie jeździ w terenie - do tego służy mi Ford Explorer 4,0 litry z 1996 roku, którego wspólnie z synem eksploatujemy w lekkim terenie (tylko w okolicach Łodzi, bo z racji swojego wyeksploatowania raczej poza miasto strach wyjeżdżać).

I tyle - gdyby ktoś coś potrzebował - proszę się kontaktować. Jak będę widział Forumowiczów, to będę machał :-) Syn też !!!

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 18-06-2013, 16:24   

180 tyś na org.oponach coś nie tak nawet jak miał zimówki ,micheliny padają po 60tyś no góra 80tyś.ALe witamy witamy

wojciechow 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-06-2013, 16:46   

To mój drugi Outlander ...
Na pierwszym ja zrobiłem ponad 70 tyś km, kolega dojechał później do 100 tyś i musiał wymienić ...
Ja w swoim miałem od nowości Bridgestone Dueller H/P i teraz niestety muszę je wymienić. Aż się proszą. A przejechały dokładnie 183 tyś na zmianę z zimowymi. Głównie autostrady bez jakiś szaleństw ...
Ojciec też ma swojego Outlandera (ale w benzynie i w automacie) i jak na razie niecałe 50 tyś km. Wszyscy jesteśmy ciekawi, ile dojeździ ...

A jak by ktoś chciał zobaczyć moje opony na aucie - zapraszam :-)
W serwisie też się dziwią za każdym razem :-)

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 18-06-2013, 19:56   

wojciechow napisał/a:
Głównie autostrady bez jakiś szaleństw ...
do takiej jazdy Outlander? Jak ktoś lubi...

wojciechow 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-06-2013, 20:18   

:-) Tak wyszło :-)
Do zabawy w terenie jest Explorer :-)

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 27-06-2013, 08:31   

lexus napisał/a:
180 tyś na org.oponach coś nie tak nawet jak miał zimówki ,micheliny padają po 60tyś no góra 80tyś.ALe witamy witamy

Jak najbardziej możliwe - ja pierwszy komplet letnich Bridgestone (na zmianę z zimówkami) wymieniłem chyba przy 190 tys. - co prawda wyglądały wtedy jak slicki w Formule1 :)

bonito

Odpowiedz do tematu