Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gasnie podczas jazdy
Autor Wiadomość
Mikebambo 
Forumowicz
Mikebambo

Auto: galant 97 2.5l
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-06-2013, 20:48   Gasnie podczas jazdy

Witajcie

Galant, 97 2,5v6 automat

Wczoraj wymienialem akumulator,ale pominalem po tym zabiegu regulacji wolnych obrotow. Po Prostu, rano odpalilem samochod i pojechalem do pracy. Problem pojawil sie taki, ze gasl mi na skrzyzowaniach, ale dopiero pod koniec mojej podrozy (czyli po dluzszej jezdzie ;) ). Chyba glownie przy hamowaniu. Pomyslalem, ze problem pojawil sie po resecie komputera. Po powrocie z pracy zabralem sie szybko za programowanie i dwa razy zgasl zaraz przy uruchomieniu. Na szczescie za trzecim razem odpalil i zgodnie z instrukcja ustabilizowalem prace silnika. Na razie problem sie nie pojawil,ale nie jezdzilem daleko. Czy mam sie czym martwic ? Czy cos innego moze byc przyczyna ?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 23-06-2013, 22:15   

Mikebambo napisał/a:
Czy cos innego moze byc przyczyna ?
Zawsze może być, ale zapewne to przez akumulator.
Mikebambo napisał/a:
Na razie problem sie nie pojawil
Żeby było tak jak ma być to odłącz klemę ujemną na kilka minut, podłącz i daj mu popracować min. 10 minut na biegu jałowym. Po tym nie będzie gasł.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 23-06-2013, 22:17   

Ja bym szukał "lewego" powietrza które wpada z pominięciem MAF. Nie masz u siebie zainstalowanego gazu?

Mikebambo 
Forumowicz
Mikebambo

Auto: galant 97 2.5l
Wysłany: 24-06-2013, 18:10   

Poki co zastosowalem metode BigTomala http://forum.mitsumaniaki...p=607690#607690 i jestem zadowolony, poniewaz na razie nic sie nie dzieje :) W najblizszym czasie jeszcze krokowca wyczyszcze dla pewnosci. Elektryku, moj galant jest w gazie :) Co zauwazylem na lpg, obroty czasami lekko faluja, ale obwiniam wlasnie silniczek krokowy ;) Dzieki chlopaki za pomoc !

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 24-06-2013, 18:34   

Mikebambo napisał/a:
moj galant jest w gazie
To sprawdź jeszcze czy takie awaryjne ujście powietrza na wypadek wybuchu gazu w kolektorze dolotowym nie przepuszcza powietrza. Powinna być taka gumowa "klapka" albo coś podobnego, co lubi sparcieć i przepuszczać powietrze.

Odpowiedz do tematu