|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer nie odpala w wysokich temp |
Autor |
Wiadomość |
Nelka
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,3 96
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 21 Paź 2009 Posty: 23 Skąd: Kłodzko/Stanowice/Rybnik
|
Wysłany: 18-06-2013, 22:36 Lancer nie odpala w wysokich temp
|
|
|
Witam Kolegów i Koleżanki. Mam problem z moim Lancerem 1.3 (1996). Dziś rano przy temp. 25stopni po wsadzeniu kluczyka do stacyjki i jednorazowym przekręceniu wszystkie kontrolki jak zawsze sie zapaliły, jednak kiedy przekręciłam kluczyk aby odpalić nagle autko odmówiło posłuszeństwa - sytuacja jakby akumulator padł. Myslałam, ze to z powodu akumulatora lub wysokiej temp (coś się przegrzało?!). Jednak po 12h, po powrocie z pracy, wieczorem poszłam ocenić sytuacje (jako kobieta) - auto bez problemu odpaliło, jednak z dziwnym odglosem jakby coś gdzieś się gotowało, jakiś płyn bulgotał (przepraszam za określenia). Sprawdziłam mniej wiecej ile potrafiłam m.in. poziom płynu chlodniczego. Jedyna dziwna sytuacje jaką zauwazyłam to bardzo niski poziom oleju i zalany korek od silnika olejem. Co może być powodem? Oraz ile taka naprawa by mnie kosztowała. Dziękuje za pomoc. |
_________________ Kobieta na forum - Dolny i Górny Śląsk > Kłodzko i Stanowice (Rybnik) |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 20-06-2013, 10:31
|
|
|
A rozrusznik zakręcił? |
|
|
|
 |
Nelka
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,3 96
Dołączyła: 21 Paź 2009 Posty: 23 Skąd: Kłodzko/Stanowice/Rybnik
|
Wysłany: 22-06-2013, 13:02
|
|
|
Może się nie znam, ale rozrusznik działał, przynajmniej tak mi się wydaje Może to jakaś uszczelka, cylindry czy coś? |
_________________ Kobieta na forum - Dolny i Górny Śląsk > Kłodzko i Stanowice (Rybnik) |
|
|
|
 |
|
|