Ile sprzedano Outków III.... |
Autor |
Wiadomość |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 22-06-2013, 08:21 Ile sprzedano Outków III....
|
|
|
...a zwłaszcza z silnkiem diesla od początku wprowadzenia modelu do sprzedaży.Czy ktoś wie ? |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 22-06-2013, 10:17
|
|
|
Raz na jakiś czas udaje się jakiegoś zobaczyć na trasie, ale niewiele ich.
Patrząc na cenę diesla, pewnie wszystkie jakie widziałem to benzyniaki |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 22-06-2013, 13:21
|
|
|
jeszcze ciekawsze byłoby ilu posiadaczy O2 kupiło O3. A przecież wielu producentów i nie tylko samochodów lojalność klientów wykorzystuje do bólu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 22-06-2013, 15:45
|
|
|
Teraz tylko Kijanka i kaszanka taniość szczególnie 2D |
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 25-06-2013, 21:43
|
|
|
U nas Hyundai-ów jak komarów i jeden O3 w okolicy. |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 24-09-2013, 14:42
|
|
|
@sylb
No wiesz nie wiem czy Santafe jest taki tani w stosunku do Outlander-a !!! bo chyba te dwa samochody nalezy porównywać, Kia też ceną nie grzeszy więc myślę że sarkazmy w stronę kijanek są nieuzasadnione. patrząc na Kia nie boi się dać 7 lat gwarancji a jak wygląda gwarancja Mitsu "My naprawim, Pan zapłacić" |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 24-09-2013, 18:50
|
|
|
borsak1 napisał/a: | 7 lat gwarancji |
To jest piękny mit, wczytaj się dokładnie i z 7 lat wychodzi ledwo 2 na podstawowe podzespoły. |
_________________  |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 24-09-2013, 22:21
|
|
|
MMC listy rozsyła i proponuje 2 lata dodatkowej gwarancji na O3 dla lojalnych posiadaczy O2 którzy kupili auto w salonie. Wkrótce ma się pojawić nowy x-trail i Grand Vitarka więc mimo wszystko warto poczekać i porównać oferty
pozdro |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 24-09-2013, 23:05
|
|
|
czytałem w przed ostatnim motorze że intense + obniżyli cenę 0 30tyś (teraz Jest za 130).warto poczytać jest test outlandera, fiata freemonta i chevi captiva |
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 25-09-2013, 08:29
|
|
|
Lucas123w napisał/a: | To jest piękny mit, wczytaj się dokładnie i z 7 lat wychodzi ledwo 2 na podstawowe podzespoły. |
Chyba skądś to znasz jako użytkownik Misiaka, tylko tutaj niestety wychodzi po wczytaniu się w war. gwarancji. 0 miesięcy |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 25-09-2013, 21:15
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Lucas123w napisał/a: | To jest piękny mit, wczytaj się dokładnie i z 7 lat wychodzi ledwo 2 na podstawowe podzespoły. |
Chyba skądś to znasz jako użytkownik Misiaka, tylko tutaj niestety wychodzi po wczytaniu się w war. gwarancji. 0 miesięcy |
Nie znam, na gwarancji wymieniali mi elementy gumowe zawieszenia, bez dodatkowych opłat, bez zbędnego gadania i wydziwiania. Najwidoczniej mam dobre ASO i porządnych ludzi w nim pracujących. Awarii przez ponad dwa lata brak więc nie widzę powodu posiadania gwarancji na 7 lat gdzie elementy silnika i zawieszenia są tylko na dwa lata. Na 7 lat KIA daje gwarancje na typowe duperele.
7 lat to marketing, ale jak ktoś ma lepiej z tym spać to jego wybór
Żadna gwarancja nie przewiduje stanu polskich dróg, złego użytkowania auta przez właściciela itd, itp. Szukanie dziury w całym że jeden daje tyle a drugi tyle mija się z celem. |
_________________  |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 26-09-2013, 08:04
|
|
|
@Lucas123w
Gwarancja to w ogóle chwyt marketingowy, zastanów się jeśli kupujesz nowy samochód to po to aby stał w serwisie to jest NOWE i ma jeździć jeśli się zacznie sypać to po gwarancji . Mój miał 57 tys. zero problemów, normalna eksploatacja jedna wizyta w ASO wymiana filtra paliwa po 40 tysiącach żadnych przeglądów serwisowych, po to kupuję nowe auto zeby jeżdziło to ono jest dla mnie nie ja dla niego. Moje zdanie robi się o.t. więc kończę debatę.
A kto wie ile sprzedano O III ? z 20 sztuk ? |
|
|
|
 |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 26-09-2013, 09:07
|
|
|
Na wiosnę kończy mi się leasing na OII. Od kilku dobrych miesięcy chadzam do salonów i dokonuję jazd próbnych.Ostatnio byłem w Mitsubishi. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to,że wcześniej wyeliminowałem z przyszłych zakupów OIII z powodu ceny i wyglądu. Wyszedłem z ząłożenia ,że benzyna 2.0 nie jest to tego samochodu , w rachubę wchodzi tylko diesel.Teraz OIII z AT Intense plus kosztuje ok.138000,odkupują poprzedniego OII i dają 5 lat gwary. Jeśli nie patrzeć na wygląd to jest to oferta raczej godziwa. nawet przejechałem się - znacznie przyjemnej niż w OII. Automat bez szału ale poprawny. Poziom hałasu oczywiście mniejszy. Spalanie w samochodzie demo po mieście 9,3 l/100. Problem,że poprzednio jeździłem Mazdą 6 z 2,5 litrową benzyną z AT ( miód,malina),Subaru VX ( mały i ceny przeglądów !!! ),Mazdą CX-5 ( bez orgazmu),Fordem Kugą ( trochę odpustowa ),Skodą Superb ( fajnie ale trochę dla starych pierników ). I bądź tu mądry,kiedyś sprawa była jasna - Polonez ,125p lub 126p,Wartburg,Skoda,Łada.... W Bydgoszczy sprzedano od początku kilka OIII,,,szału nie ma... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 26-09-2013, 09:25
|
|
|
androzek napisał/a: | odkupują poprzedniego OII ...... jest to oferta raczej godziwa | Zależy za ile go odkupują
androzek napisał/a: | Subaru VX | To nie jest segment Outlandera. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
tojaro
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 26-09-2013, 21:16
|
|
|
Teraz OIII z AT Intense plus kosztuje ok.138000
a Intense w manualu jest obecnie dwie dychy tańszy (po obniżeniu cen). Jak się poczeka na to co nieuniknione, tj. obniżkę rocznika cena może okazać się bardzo ciekawa. Moim zdaniem, choć cena jest porównywalna lub czasem niższa od konkurencji, to poziom wykończenia i finezji jest mizerny. Wsiadam do OIII z mego Lancera '08 i po oględzinach i jeździe odkładam chęć sprzedaży. Nie powala, więc nie ma się co dziwić że i kupujących maleńko. Pewnie mocniejsza benzyna lub disel 2.0 by załatwił sprawę, ale co Japońców interesuje akcyza w Polsce |
|
|
|
 |
|