|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] po wymianie rozrządu nie chce jechać |
Autor |
Wiadomość |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 25-06-2013, 23:28 [Cari 1.6] po wymianie rozrządu nie chce jechać
|
|
|
Witam. Dzisiaj mechanik wymienił mi w mojej 1,6 - 90 km rozrząd. Oczywiście zarzeka się, że nie przewalił nawet o ząbek. Dodam, że wymiana komplet, to jest wszystkie paski, napinacz, pąpa wody. Po złożeniu wszystkiego auto odpaliło, prracowało w zasadzie normalnie, jednak jak się przejechałem, to ledwo jedzie, kręci się do około 3 tys, a potem coś jakby go trzymało. Mechanik już włosy rwał z głowy, nie wie co jest. Wieczorem ze szwagrem popatrzyliśmy i po przestawieniu zapłonu (wtedy był na środku) do maksymalnie do siebie (stojąc przodem do auta) jest trochę lepiej, to znaczy na I i II biegu kręci się trochę wyżej, ale III tylko do trzech tysięcy. Jak dam IV przy trzech tysiącach to dam radę dokręcic do około pięciu tysięcy, jednak na III nie ma szans przekroczyć trzech tysięcy. Gdzie szukać przyczyny? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 26-06-2013, 08:37
|
|
|
Jak dla mnie źle ustawiony rozrząd, no chyba że masz zapieczone tylne hamulce . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-06-2013, 09:21
|
|
|
Też wydaje mi się, że to wina rozrządu. A zapala Ci się może kontrolka silnika? |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 26-06-2013, 13:56
|
|
|
kontrolka silnika się nie zapala. no nic, dzisiaj kolejny dzień roboty.
No i problem rozwiązany. Mechanik przepierniczył wałek rozrządu o jeden ząb do przodu. Po cofnięciu koła wszystko działa. |
|
|
|
 |
|
|