Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:28
zakup mitsubishi
Autor Wiadomość
tupak1992 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-07-2013, 19:02   zakup mitsubishi

zastanawiam sie nad zakupem Carismy 1,8 Gdi w dobrej cenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3361798768 prosze o opinie kogos kto zna sie na rzeczy

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 01-07-2013, 21:31   

Tak na szybko:

- dziwny rdzawy nalot na śrubach w komorze silnika - ale tym się nie ma co sugerować do końca
- w komorze silnika na ścianie pod wycieraczkami jakiś dziwny bodajże przekaźnik(czerwone kable) - nie kojarzę, aby coś takiego tam było
- oczywiście handlarz bajeruje, nie jest to full opcja, brak np. skóry, podgrzewanych foteli czy też szyberdachu
- jeśli zainteresujesz się autem, to możesz spróbować w ASO Niemieckim sprawdzić przebieg. Ale w ASO, nie serwisie Mr. Wash - tam mógł gościu pojechać na wymianę aleju już z przekręconym licznikiem

Poza tym pamiętaj, to GDI. Silnik fajny, ale tylko, jeśli jest zadbany. Nie wiem, czy obecnie odważyłbym się na zakup GDI od handlarza bez np. EvoScana.

Xiah 
Forumowicz

Auto: Carisma 97r 1.6 GL
Wysłany: 02-07-2013, 14:12   

rocznik 2003, wiec silnik 122 km a nie 125

Centosz 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
Wysłany: 02-07-2013, 17:34   

Mi się wydaje że za tania. :roll:

MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Wysłany: 02-07-2013, 17:57   

Zdecydowanie za tania. Aczkolwiek różnie może być. Pamiętaj, że trzeba jeszcze zarejestrować czyli tak na oko + 1000 zł

Przebieg nie realny.

Full opcja to to nie jest.

Carismy to auta, o które trzeba dbać i niestety decydować się na dobre, sprawdzone części.

Jest co sprawdzać przy oględzinach carismy.

Jeśli masz okazję jedź sprawdź :)

kryss 
Forumowicz
kryss

Auto: Sonata 2,0 GLSi; Lancer CK1A
  Wysłany: 13-09-2013, 22:00   

Hey "młody" na priva już dostałeś wiadomość.
Wrzucę na ogólny dlatego jakbyś nie mógł się zdecydować na silnik 1,6 to chcę żeby koledzy ci napisali że to nic złego i że 100 koni spokojnie uciągnie taką furkę. Ja w starym Galancie miałem 1,8 DOHC tam było zdaje się koło 90 koni i dawał rade.
CARISMA MISTRZOSTWO ŚWIATA znalazłem przez przypadek bo to właśnie tupakowi tą srebrną 1,8 GDI "podkupili". Niech cena was nie zraża bo już została wynegocjowana.
Patrzcie i płaczcie 8) auto w stanie perfekcyjnym w każdym calu, jest oczywiście kilka niuansów typu rozwalone "otwieracze szyb" ale to przysłowiowy pryszcz bo która Carisma tego nie ma. Może ktoś z nas to kupi chyba warto.
http://www.mn-motocykle.o...-C30448464.html
Napisze jeszcze co dokładnie w takim silniku sprawdzić, bo ja to bardziej od blachy.
A naprawdę żal by było gdyby nikt od nas tego nie kupił.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 13-09-2013, 22:32   

Jeśli silnik równo pracuje, temperatura ok, nie ma żadnych błędów silnika, w oleju nie ma żadnego syfu typu "moto doktor" to raczej silnik jest OK. Czasem może nierówno pracować na biegu jałowym z powodu niewyregulowania zaworów głowicy na czas. Te silniki są podobno nie do zajeżdżenia przy normalnej eksploatacji. Według mnie jest to najlepszy (praktycznie bezproblemowy) silnik w tym aucie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi