Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
the time has come (carisma)
Autor Wiadomość
michal78
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 16:57   the time has come (carisma)

Witam wszystkich, nadszedl czas aby pogrzebac moje 1 autko,kadetta z 1987 :lol:
wybor padl na carisme, ciezko znalezc cos w regionie bo to raczej towar deficytowy.
Co sadzicie o tej czworce?W sumie to na poczatku uparlem sie na 1.9 TD, ale teraz to juz sam nie wiem czy nie lepiej tanszego benzyniaka.

cari1
cari2
cari3
cari4

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2007, 17:31   

myślę że rozejrzyj się za benzyną, diesle jakoś tak nie przemawiają do mnie. Na forum nikt psów na nich nie wiesza ale...
Z tej czwórki jakoś tak podoba mi się nr3. Ma niezłe wyposażenie i tak jakoś prezentuje się nieźle.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 14-01-2007, 17:34   

slyszalem o tej czerwonej od kujawy ze jest calkiem calkiem, srodek tez wyglada w miare ok do podanego przebiegu, do wymiany rozrzad i silnik tylnej wycieraczki, cena wysoka bo dojda jeszcze oplaty i rejestracja - ale jesli ma prawdziwy przebieg i jest bezwypadkowa to warto
granatowa - kumpel tez jak sprzedawal auto to zrobil zdjecia auta oblanego woda zeby nie bylo widac niedociagniec w lakierze, tylny zderzak dziwnie sie blyszczy, kierownica i galka od biegow tez w miare ok, poduszka pasazera wyglada na niewystrzelona czyli ze powinna tam byc
srebrna miala cos robione z przodem bo ma dziwnie spasowana atrape ze zderzakiem, tylne prawe drzwi mi sie nie podobaja i ma chyba wgnieciony blotnik,
srebrna 2 - kierownica wyslizgana przebieg ponad 150 tys. km. i galka od biegow to samo wskazuje, wiecej nic nie zauwazylem

a i jeszcze na lodzkiej w komisie kolo OSRiRu stoi czarna - ma troche pukniety tyl, pekniety zderzak, wczesniej tez miala rozwalony tyl - zderzak i klape mialo wymienione, pierwszy wlasciciel sprowadzone nowe z niemiec - autko mi znane, moge polecic

to tyle, jakcos to moge oczywiscie pomoc w ogladaniu danego auta :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

michal78
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 19:03   

Dzieki Mateusz, na razie musze odlozyc kupno auta, zlamalem sobie noge :?
postaram sie jakos podjechac w te 2 miejsca.
Chetnie skorzystam z Twojej pomocy odnosnie obejrzenia auta przed kupnem,ale to jak mowilem za jakis czas, na razie jestem udupiony w gipsie. Odezwe sie jak bedzie cos na rzeczy :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 15-01-2007, 20:14   

nie ma problemu, polecam sie :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

michal78
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 18:45   

Odswiezam temat :)
Intensywnie szukalem cari 1997-1999 z dieslem w kaliszu i poznaniu...i dupa nic ciekawego z dieslem, moze zbyt mocno sie napalilem na tego TD? cztalem troche forum i chwalicie silniki 1.8GDI, sam juz nie wiem :)
Fajnych ofert w necie nie ma, wiec pojedzilem troche po komisach w poznaniu i kaliszu
W pozku nic nie ma, jest jedna bordowa w przezmierowie pod poznaniem 1997 1.9 150tys troche poobijana za 11.900
W kaliszu na wroclawskiej stala/stoi ale tez kiepska.
Moze ktos z was widzial cos ciekawego? Matejko? :)
W przyszlym tygodniu robie trase poznan kalisz, sporo jest miedzy jarocinem a pleszewem autek to wstapie poogladac
TD czy GDI? :?

[ Dodano: 20-03-2007, 18:52 ]
takie 3 wlasnie znalazlem w rawiczu i slupcy, tylko ze slabe foty sa
http://allegro.pl/item177...acja_1999r.html
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2406353
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2412594

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 20-03-2007, 20:28   

Jak myślisz o zagazowaniu auta to oczywiście możesz sobie podarować GDI. Jak chcesz mieć japoński silnik i skrzynię i mocne auto to weź GDI. Jak chcesz jeździć taniej ropniakiem to weź DiD. Jak chcesz zagazować to weź zwykłe 1.6 lub 1.8.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 20-03-2007, 20:39   

w niedziele na łodzkiej giełdzie stała 1.8 SOHC GLS (czyli pełna opcja)w sedanie w kolorze bordo, w stanie Baaaardzo dobrym, powiedziałbym, że perełka, od miesiąca w kraju, już przerejsetrowana.
Auto z konca 1997 roku wycenione na 14000. NIe wiem czy poszła, ale IMO była to bardzo dobra oferta

BTW wogóle w Łodzi ostatnio sporo carism na giełdzie bywa

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 20-03-2007, 20:59   

hmm... Ja osobiście polecałbym ci Carisme z silnikiem GDI, może na początku trzeba się przyzwyczajać do tego silnika, ale jest on bardzo dobry (moc i nawet nie duże spalanie )
pozdrawiam 8)

A może napisz kwote jaką możesz wydać to coś ci moge poszukać :roll:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 20-03-2007, 21:09   

na ten moment nic nie wiem, ta czerwona od kujawy poszla ??
Lexus IS220D
Calish4nia

michal78
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 21:37   

@Matejko, u kujawy nie bylem ostatnio, w polowie stycznia jak ogladalem ze zlamana noga to stala ale tylko rzucilem okiem na nia :doubt:

@Mario, mam na to 16kola, moze ciut wiecej jesli bylaby jakas super, szukam srebrnej/czarnej/granatowej najlepiej
co znaczy przyzyczajac sie do tego silnika? :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 20-03-2007, 21:38   

poczytaj o 1.8gdi to sie dowiesz:)
chcesz gaz zakladac jak benzyna ??
Lexus IS220D
Calish4nia

michal78
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 21:51   

nie chce sie bawic w gazowanie auta i raczej kupno zagazowanego nie wchodzi w gre
myslalem caly czas o silniku TD i takiego szukalem (trwalosc,spalanie) ale z tego co czytalem gdi pali podobnie i jest wporzadku(drozsze czesci tylko), ale pewnie kazdy chwali swoje :)

[ Dodano: 20-03-2007, 22:30 ]
ten mi wlasnie wpadl w oko cari-gdi

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 22:35   

michal78 napisał/a:
caly czas o silniku TD i takiego szukalem (trwalosc,spalanie) ale z tego co czytalem gdi pali podobnie

No jezeli gdi pali na poziomie 6.5 litra w cyklu mieszanym, przy dynamicznej(nie mylic ze sportowa)jezdzie... Jezeli chcesz bardziej japonskie auto z dieslem od carismy to poszukaj mazdy 626, lub n16 w dieslu. Tylko nie wiem czy to 16k starczy na w/w auta :roll:

michal78
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 22:40   

mazda 626 za niska na mnie mam prawie 2metry :) no chyba ze z szyberdachem

co do spalania gdi, koledze z forum spalil 3.5litra/100 ;) ale fakt moj blad td jest bardziej oszczedny

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi