|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy opłaca się kupić (zamienić) ? |
Autor |
Wiadomość |
xbolo00x
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2013, 21:25 Czy opłaca się kupić (zamienić) ?
|
|
|
Witam, przymierzam się do kupna Mitsubishi Eclipse G1 i mam do was kilka pytać.
Czy opłaca się to kupić (zamienić) ?
Jaki będzie wkład finansowy w nadwozie ? (chodzi np, o to wgniecenie przy świetle przednim, zderzak i to co widać na zdjęciach)
Prosił bym o podpowiedzi o co mogę się zapytać sprzedawcy (osoby z którą się zamieniam) i co może być nie tak w tym samochodzie. Dodam, że pierwszy raz będę miał kontakt z Mitsubishi. Chciał bym się też dowiedzieć o awaryjności tych samochodów. Chodzi mi też o spalanie...czy jest duże czy jako tako średnie.
Z góry mówię, że zamieniam się za bardzo ładne i zadbane BMW e36 318i rocznik 96.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
RMDMC
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI ECLIPSE 1G 1993
|
Wysłany: 05-07-2013, 12:38
|
|
|
Miesiąc temu też kupiłem G1 i z tego co już zdążyłem się zorientować to.części blacharskie to nie jest problem. na tablica p. czy allegro można praktycznie każdą część zdobyć.Zresztą z tego co widać na zdjęciach to masz delikatne wgniecenia i każdy lakiernik ci to zrobi za grosze.Gorzej już jest z mechanicznymi rzeczami.Ja w tej chwili utknąłem na pokrywie rozrządu i poduszkach silnika.Małe gówno a samochód uziemiony.Rozrząd wymieniłem to są koszta 600zł + robocizna.
Czy warto? nie wiem nie jeździłem twoją bmką ale to jest moje już 2 eclipse i pewnie nie ostatnie;)
Co do spalania to żre jak smok ale warto(pamiętaj ,że to jest samochód sportowy).Samochód bardzo dobrze trzyma się drogi ,niskie zawieszenie,zakręty to dla niego pikuś i prowadzi się go naprawdę przyjemnie.Dla mnie ten samochód ma charakter ale trzeba połknąć bakcyla.Wsiadasz do niego ,przejedziesz się parę kilometrów i już wiesz czy ,że to jest to.Awaryjność jak to w takich samochodach,zawsze jest coś do wymiany czy zmienienia. Na pewno zacznij od wymiany rozrządu (całego).Poprzedni właściciel wmawiał mi ,że wymieniał rozrząd a potem okazało się ,że tylko jeden pasek a są dwa.Ten drugi ledwo się trzymał więc miałem sporo szczęścia.
Jeśli chodzi o prędkości czy przyspieszenie to jest naprawdę w porządku.Poprzedni eclipse dawał rade 180 ale wszystko się w nim trzęsło a tym przy 190 jest cicho i bez problemu.
Na co zwróć uwagę: zobacz czy na prostej drodze nie zbacza z drogi.Może to być zbieżność ale równie dobrze mógł też dostać strzała z boku i został przestawiony. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-07-2013, 11:55
|
|
|
RMDMC napisał/a: | w tej chwili utknąłem na pokrywie rozrządu |
zapytaj na mekp.pl - tam mają sporo części do tego modelu na handel - na pewno wszystko znajdziesz |
|
|
|
 |
|
|