|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PAJERO II przegub zewnętrzny |
Autor |
Wiadomość |
Przemek77
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8TD 1997 r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2013, 17:20 PAJERO II przegub zewnętrzny
|
|
|
Witam serdecznie.
Szanowne Koleżanki i Koledzy.
Na forum jestem nowy dlatego proszę mi wybaczyć ewentualne błędy.
Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero II 2.8TD z 1997 r.
W ostatnim czasie postanowiłem wymienić przeguby zewnętrzne i okazało się, że w Miśkach z tego roku montowano ponoć dwa rodzaje przegubów: 28/25 oraz 28/27 zębów. Ja niestety mam ten trzeci rodzaj 28 zębów od piasty i 35 zębów od półośki.
Proszę o pomoc i ewentualne rady, co z tym fantem zrobić lub gdzie taki przegub mogę kupić.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Przemek |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-07-2013, 16:40
|
|
|
Witamy,witamy na forum
Może warto jest zrobić pewną manianę zobaczyć która pół oś jest tańsza/dostępna i wymienić piastę->> oczywiście w obu kołach. Na pocieszenie Twoje wiatraki chłodnicy tzw wiskozy też występują w paru wymiarach i miałem niestety w tym nietypowym wymiarze co musiało skutkować wymianą koła pasowego wraz z pompą wodną ->> chodziło o rozstaw "łapek" mocujących |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Przemek77
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8TD 1997 r.
|
Wysłany: 10-07-2013, 00:43
|
|
|
Bardzo dziękuję Waldku
Znalazłem odpowiednie przeguby u naszych zachodnich sąsiadów, ale cena 168 euro za sztukę trochę mnie powala.
Ps. Właśnie kupiłem nową pompę, koło pasowe, chłodnicę i paski. Jutro się okaże czy wszystko zagra czy znowu będzie jakaś kicha. |
|
|
|
 |
|
|