|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
Błąd PO125 |
Autor |
Wiadomość |
michkan79
Nowy Forumowicz michkan
Auto: Mitshubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2013, 20:53 Błąd PO125
|
|
|
Witam.Jestem nowym forumowiczem.Posiadam Outlandera 4x4 2.0 136Km od roku.Kilka dni temu pojawił sie problem z kontrolką "check engine"Rok temu miałem problem z sondą po zainstalowaniu gazu myslałem , że znów nawaliła pierwsza sonda.Po diagnozie okazało się,że tym razem wystapił inny problem.PO125(Niewystarczająca temperatura czynnika chłodzącego dla zamknietej regulacji paliwa).Wymieniłem czujnik i sprawdziłem okablowanie.Nie pomogło.Wymiana termostatu nie pomogła.Ilosc i jakosc płynu jest ok.Układ działa poprawnie włacza się wiatrak oraz pracuje termostat.Wskaznik od drugiego czujnika pokazuje prawidłowa temperaturę.Co robic?Co może byc przyczyną pojawiającego sie ciagle problemu?Zauważyłem jedynie,że na wolnych obrotach samochód lekko sie poddusza.To tyle z zauważalnych objawów.Proszę o jak najszybszą pomoc.Pozdrawiam Michał. |
_________________ Michkan |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 25-07-2013, 10:29
|
|
|
Mnie to wygląda jakby problem był z regulacją mieszanki paliwa/powietrza. Przyczyny bym szukał w uszkodzonej sondzie lambda, wtryskach, może w ciśnieniu paliwa z pompy, może wpada trochę lewego powietrza (przy montażu gazu mogła powstać jakaś nieszczelność w układzie dolotowym). |
|
|
|
 |
michkan79
Nowy Forumowicz michkan
Auto: Mitshubishi Outlander
|
Wysłany: 27-07-2013, 12:49
|
|
|
Dzięki za podpowiedz , czekam aż mój nadworny mechanik wróci z wakacji i będziemy działać.Jestem pewien , że problem ma cos wspólnego z instalacją gazową w moim samochodzie.Wyjezdziłem już prawie pół zbiornika paliwa nie używając gazu i kontrolka się narazie nie zapala.Problem pojawił sie kilka tygodni temu po wymianie filtrów w instalacji gazowej.Jeszcze trochę pojeżdżę na benzynie potem znów właczę LPG i zobaczymy czy błąd powróci.Pierwsza sonda wymieniona była rok temu myslę , że problem może leżeć w drugiej.Pozdrawiam. |
_________________ Michkan |
|
|
|
 |
|
|