|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
uszkodzony przekaźnik ABS, |
Autor |
Wiadomość |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 04-08-2013, 13:22 uszkodzony przekaźnik ABS,
|
|
|
Witam,
auto galant e54
po wymianie rozrzadu w galancie zapalila mi sie kontrolka abs, bylo zdejmowane przy tym lewe kolo, wiec sie domyslilem ze zepsulem w tym kole czujnik i szczerze mowiac olalem, sprawdzilem dla czystego sumienia miernikiem, wydawalo mi sie ze jest ok, ale poszedlem za glosem ludu i stwierdzilem ze czujnik i juz.
wczoraj na zlocie z ciekawosci wpadlem na diagnostyke i sie okazalo, ze pokazuje blad nie czujnika a przekaznika. przekaznik zmienilem na miejscu i nic (mimo, ze jest sprawny), co ciekawe, przekaznik od momentu wlozenia jest non stop zalaczony, nawet po wylaczeniu zaplonu. ten ktory wyjmowalem byl goracy, zapewne od ciaglego zalaczenia.
co do kontrolki. zapala sie po zaplonie, kilka razy mrugnie na ulamek sekundy i dalej juz swieci non stop, kiedy wlacze zaplon z wcisnietym hamulcem - zapala sie, gasnie na dobre kilka-kilkanascie sekund i zapala sie juz na stale
pytanie 1. czy jest jakis drugi przekaznik abs
pytanie 2. czy ma ktos mozliwosc sprawdzenia w swoim czy ten przekaznik jest ciagle zalaczony (pyknie od razu przy wkladaniu go w gniazdo), i wogole czy jest taki sam jak pozostale (ja taki mialem, z zapasowych tez, podmienialem w inne miejsca np pod klakson czy cos i dziala, ale byc moze powinien byc inny i stad problem)
pytanie 3. gdzie mniej wiecej szukac usterki, albo elektryka w lodzkim? |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|