|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ustawienie zaworów 3.2 did |
Autor |
Wiadomość |
buchaj
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2013, 16:53 Ustawienie zaworów 3.2 did
|
|
|
Witam mam pytanie czy do ustawienia zaworów w pajero 3,2 did potrzebny jest jakiś specjalny szczelinomierz lub klucz? i czy w ogóle się ustawia zawory w tym silniku ? Pytanie może i banalne ale auto było u znajomego mechanika i miał ustawić zawory , i po zdjęciu pokrywy powiedział że tam są jakieś wypukłe czy wklęsłe (już nie pamiętam) te koniki i potrzeba mieć specjalny szczelinomierz a na końcu powiedział że przy tych silnikach w sumie nie trzeba ustawiać zaworów ! Co mnie bardzo zdziwiło gdyż na forum znalazłem jakie mają być szczeliny i co ile trzeba regulować zawory . Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam . |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-08-2013, 19:34
|
|
|
Klucz "12" oczkowy najlepiej, śrubokręt gwiazdkowy i zwykły szczelinomierz. To wszystko co potrzebne do ustawiania szczelin. Co jakiś czas warto sprawdzić np przy okazji wymiany napinacza hydraulicznego. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|