|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 10-08-2013, 21:44 |
Lancer INTENSE PLUS 18” 2008, po przekładce? |
Autor |
Wiadomość |
nozkaa
Nowy Forumowicz
Auto: Chevrolet
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2013, 01:38 Lancer INTENSE PLUS 18” 2008, po przekładce?
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post, więc chciałem przywitać wszystkich użytkowników forum.
Od prawie dwóch miesięcy poszukuje auta. Wczoraj przypadkowo trafiłem na Lancera w ogłoszeniach (wcześniej nawet nie zaglądałem do mitsubishi). Bardzo mi się spodobało to auto. Konkretnie ten egzemplarz
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28727960.html
Zadzwoniłem dzisiaj, pytam się co i jak że przebieg jest bardzo mało prawdopodobny. Pytam się co malowane bo z czujką przyjadę. Mówi mi, że auto nie mogło być idealne jak było sprowadzone z takim przebiegiem/Sprowadził je z Holandii na lawecie , miało malowany prawy błotnik i drzwi. Pomyślałem sobie, że pojadę sprawdzę. Sprzedawca chciał się umówić na jutro bo dziś do 22 w pracy. W końcu poprosił żonę aby pokazała mi auto bo bardzo zależało mi żeby było to dzisiaj.
Zafascynowany tą aukcją pojechałem na oględziny Warszawa – Puławy, ogólnie z myślą że auto jakieś popowodziowe, dlatego z taką myślą bo ostatnio co trafie na niby dobry opis, nie z komisu, nie od typowego handlarza, w prawie idealnym stanie zewnętrznym,
to niestety po nurkowaniu. Na miejscu oglądam i auto miało dwa odpryski na rantach klapy. W środku to wyglądało jak nowe (myślę sobie dobrze się uprało jak było zamoczone). Patrzę że lekko listwy srebrne na dole z przodu (pod rejestracja) odchodzą, śruby w felgach pordzewiałe, wydech od silnika do samego końca wyglądał jak stara pordzewiała rura na złomie , do tego dziwny zapach w środku i dlatego został postawiony otwarty zapach bez korka w tunelu przy ręcznym. Po prostu zdjęty z kratki i odkręcony żeby mocniej pachniał. Myślę sobie nie jest to może typowy przykład zalanego auta ale jakoś tak mi się wydawało. Cena chyba za niska chociaż ciężko mi to ocenić bo dopiero od wczoraj patrzę to auto. Pani miła mówi, że powiększa się rodzina itd. auto ich prywatne. Na placu jakimś takim użytkowym stały stary fokus i zafira z Holandii. Brat (żaden specjalista) chociaż wykryje jakieś usterki zewnętrzne czy coś, mówi, że nie ma się do czego przyczepić. Auto nie ma opon zimowych Pani twierdziła że dojeżdża nim do pracy 2-3Kilometry a Puławy ma dobrze odśnieżone i dawała rade na letnich
Na jutro (w sumie już dzisiaj bo po 1 jest) jestem umówiony żeby Pan dał mi nr rejestracyjny z Holandii. Podobno można coś sprawdzić dzięki temu. Będę się pytał jeszcze o zdjęcia jak wyglądał przed zrobieniem, bo żona coś mówiła że może mąż mieć te zdjęcia.
Wracając do domu dzwoniłem do jednego z serwisów w Warszawie w celu sprawdzenia numeru VIN. Pan sprawdzał i powiedział,
że nie mają go w bazie i nie ma o tym aucie żadnych informacji.
W domu w google wpisałem nr VIN i wyszło, że auto z Japonii
http://www.autobaza.pl/hi...BSNCY3A8U007982
Następnie sprawdzam sobie numer komórki sprzedawcy wpisuje w google i jednak Pan sprzedaje zafire i focusa a niby się tym nie zajmuje. Również golfa który był ich drugim autem. Gdzieś tam widnieje jego numer na zagranicznych stronach.
Wpisałem w google nr komórki sprzedającego z dopiskiem allegro i wyskakują takie aukcje :
Poduszka silnika lewa Mitsubishi Lancer X 1.8B 08r ... - Allegro
allegro.pl › ... › Silniki i osprzęt › Zawieszenie silnika › Poduszki silnika
25 mar 2013 - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy. wszystkie działy, Elektronika, Moda i uroda, Dom i .... Więcej informacji 664-495-645 ...
Słupek lewy prawy przód Lancer X (3024189090) - Allegro.pl ...
allegro.pl › ... › Części karoserii › Części blacharskie › Pozostałe
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy • Allegro • Rejestracja • Sprzedaj • Moje ... po wcześniejszym uzgodnieniu). Więcej informacji 664-495- 645 ...
Ćwiartka prawa przód LANCER X (2847942441) - Allegro.pl ...
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy • Allegro • Rejestracja • Sprzedaj • Moje ... X 2007-2012 sedan. Element cięty. Więcej info 664-495-645 ...
osłony pod silnik Lancer X 1.8B (2821288738) - Allegro.pl - Więcej ...
allegro.pl › ... › Części samochodowe › Części karoserii › Pozostałe
9 gru 2012 - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy • Allegro • Rejestracja • Sprzedaj • Moje Allegro • Szukaj ... Więcej informacji 664-495-645 ...
Ściana przednia Lancer X (2809347014) - Allegro.pl - Więcej niż ...
4 gru 2012 - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy • Allegro • Rejestracja • Sprzedaj ... na wersję europejską. Więcej informacji 664-495-645 ...
zacisk hamulcowy lewy przód LANCER X (3252807680) - Allegro.pl ...
allegro.pl › Części samochodowe › Układ hamulcowy › Zaciski
29 maj 2013 - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy. wszystkie działy, Elektronika, Moda i .... X SEDAN BENZYNA. WIĘCEJ INFO 664-495-645 ...
Czyżby to mogła być przekładka. Raczej wydaje się mało realne auto z Japonii do Holandii tam zarejestrowane a następnie sprowadzone do Polski. Nie sprawdzałem auta kompletnie w tym kierunku bo nawet o tym przez chwile nie pomyślałem
Czy przy odkręceniu korka od wlewu paliwa na włączonym aucie występuje taki buczenie. Przykładałem korek znikało podnosiłem
to buczało.
Przepraszam, że tak chaotycznie i może mało zrozumiale, ale padam już a chciałem jeszcze tego posta napisać to może ktoś mi od rana odpowie i nie będzie sensu żebym jechał tam jutro jeszcze drugi raz |
Ostatnio zmieniony przez nozkaa 10-08-2013, 12:56, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-08-2013, 08:07
|
|
|
Cześć
Myślę, że nie ma co się zastanawiać - podjerzany model i tyle!
Ja bym odpuścił na Twoim miejscu - gość coś kręci - niby nie sprzedaje, a coś tam handluje, sprowadzony, bity, po powodzi pewnie....
Chcesz takim złomem jeździć?
Wiesz ile wyjdzie drobiazgów w trakcie eksploatacji takich jak odpadający lakier, albo zaśniedziałe wiązki, świece, czy nie sprawne inne elementy instalacji elektrycznej!?
Pozdrowienia i udanych decyzji
[ Dodano: 10-08-2013, 08:09 ]
I jeszcze jedno - pomyśl sobie za ile go koleś sprowadził z Holandii... a przecież zarobić musi.
W takiej cenie i z takim rocznikiem, to pewną krajówkę kupisz |
_________________ - Lancer 1.8 SB (2010) 143PS LPG, Giulietta 1.4 (2012) 120PS LPG, BMW 528i (2016) 245PS |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 10-08-2013, 09:32
|
|
|
Co ma wyjść innego po vinie jak nie japonia skoro tam to auto zostało wyprodukowane ??
myslec
a te czesci od lancera to gosciu sprzedawal czy kupowal ??
bo jesli sprzedawal to pewno kupil drugiego na czesci rozbitego ale na przyklad z dobrym wnetrzem...
tak jak kolega napisal odpuscilbym
Napisz do użytkownika Jackie - moze cos pomoze w kierunku zakupu lancera |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
nozkaa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2013, 10:02
|
|
|
No tak w Japonii produkowany
No własnie w tych podpiskach pod linkami jest tak
"Ściana przednia Lancer X (2809347014) - Allegro.pl - Więcej niż ...
4 gru 2012 - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy • Allegro • Rejestracja • Sprzedaj ... na wersję europejską.
Na koncu jego numer, czyli to tak jak by on to wystawiał.
Tak z ciekawosci zapytam się czy może wysłać mi zdjęcia rozbitego jak na lawecie sprowadzil |
Ostatnio zmieniony przez nozkaa 10-08-2013, 12:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 10-08-2013, 10:32
|
|
|
Ja bym odpuścił ! W tej cenie kupisz krajowego Lancera. Tutaj jest za dużo wątpliwości i coś kolo za bardzo kręci.
Ewentualnie jak ci bardzo zależy skorzystaj z MotoRaporter-a . Lepiej zapłacić 250 zł niż później walić głową w mur. |
|
 |
nozkaa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2013, 10:53
|
|
|
Panowie dzwoniłem do sprzedawcy. Prosiłem o zdjęcie ale on ich nie posiada. Zasugerowałem mu co i jak, co to są za aukcje itd. Był zdziwiony.
Dostałem smsa od niego.
"Prsze o usunięcie nieprawdziwych, niepotwierdzonych, nieudowodnionych informacji dytoczących mojego samochodu wrz z usunięciem zdjęcia książki swerwisowej oraz link aukcji na której auto zostało wystawione, dziś do godziny 11 w przeciwnym razie zgłaszam sprawę na policje. Sprawę prosze traktować jako poważną w przeciwnym razie będzie Pan miał poważne problemy, sprawe skieruje do sądu"
Dobrze, ze Pan sprzedawca umie czytać. Oczywiście usunę zdjęcie książki serwisowej.
Link do aukcji (chyba sobie Pan żartuje) mam prawo wrzucać ten link gdzie mi się podoba a osoby trzecie mogą to komentować i opisywać. Nikt nie powiedział co było z autem. Są to przypuszczenia o których możemy pisać DO WOLI !!!
Panowie dosłownie w tej chwili ogloszenie znikneło z otomoto.pl
Zapewne Pan nie chce aby link był aktywny.
Napewno będe śledził otomoto i wypatrywał tego auta
Otrzymałem kolejną wiadomość sms od sprzedawcy o usunięcie numeru komórkowego
"Witam, zapomniał Pan również o usunięciu mojego prywatnego numeru telefonu z forum. Numer telefonu jest daną odobową i podlega ochronie, bez mojej zgody nie ma Pan prawa udostępniania takich informacji, dlatego proszę niezwłocznie usunąć go z forum"
Drogi Panie sprzedawco, numer udostępniło allegro, przez co wyszukuje go google. Korzystając z serwisu allegro chyba sobie zdaje Pan taką sprawę. Tak jak powiedziałem w rozmowie telefoniczne w internecie się nic nie ukryje. Numer wpisany w forum, to numer który znajduje się w skróconym opisie z allegro wyszukanym w google. Ja korzystam z wyszukiwarki szukając cześci do konkretnego auta otrzymuje takie a nie inne informacje. Kopiuje i publikuje wyniki z wyszukiwarki google na forum w celach informacyjnych (mam prawo robić z tym co chce) .Proszę zatem o kontakt z grupą Allegro.
Dowód tego
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 10-08-2013, 12:53
|
|
|
to internet, nic nie moze zrobic, bo z jakiego paragrafu,
jakby nie mial nic do ukrycia to by nie robił szału tylko sprostował, a tak możemy się tylko domyślać, co było z autem źle, a być było na pewno
i tez nie bylo nigdzie widac vinu w zdjeciu ksiazki serwisowej ani numeru rejestracyjnego, skad pewnosc ze to jego ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
nozkaa
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2013, 13:06
|
|
|
Dokładnie tak, Pan widzę chciał mi wcisnąć bóg wie co a teraz smsy śmieszne wypisuje.
Teraz spokojnie pisze na forum, ale jak będzie mi jeszcze wysyłał sms itd. To w końcu jak go podam do sądu i na mój koszt zrobią ekspertyzę wnikliwą auta. Ja mam więcej dowodów, ale nie jest to miejsce oczywiście do ujawniania tego. Jeśli zajdzie potrzeba w sądzie to proszę bardzo.
Aha Panowie żeby ustrzec was od tego auta (dodaje to jest tylko moja subiektywna ocena że auto jest żle) wrzuciłem w pierwszym poście zrzut ekranu z ogłoszenia bo oczywiście zostało już usunięte.
Oczywiście ogłoszenie będzie dodane do bazy bez-wypadkowe.net
Gdyby Pan powiedział by choć trochę prawdy przy rozmowie telefonicznej kiedy przestawiłem mu moje spostrzeżenia i nie pisał mi sms
strasząc mnie sądem to dał bym sobie spokój |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-08-2013, 14:28
|
|
|
Złodziejstwo i krętactwo i chamstwo trzeba piętnować!
Ale nie przejmuj się - nic Ci nie grozi.
Gość pewnie zmieni numer telefonu za jakiś czas, a Lancera gdzieś tam niestety opchnie |
_________________ - Lancer 1.8 SB (2010) 143PS LPG, Giulietta 1.4 (2012) 120PS LPG, BMW 528i (2016) 245PS |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 10-08-2013, 18:31
|
|
|
Chyba można zablokować na telefonie jego numer i nie będziesz nic od niego dostawał. I raczej nic więcej nie robić. |
|
 |
Konrad_K1
Nowy Forumowicz
Kraj/Country: Hungary
|
Wysłany: 10-08-2013, 20:27
|
|
|
Witam.
Jestem właścicielem tego pięknego Mitsubishi. Odnośnie zarzutów które zostały wystosowane w pod moim adresem postanowiłem się zalogować na tej stronie i je sprostować. Pseudo nozkaa faktycznie wczoraj oglądał moje auto. Z tego co widziałem później na monitoringu z placu gdzie owe oględziny miały miejsce to skakał przy nim jak (Małpa wokół banana) ale do rzeczy. Nikt panu nie mówił że nie zajmuje się handlem autami, ani ja ani moja małżonka. Gdybym chciał ukryć ten fakt to spotkanie odbyłoby się w innym miejscu a nie na placu z pozostałymi moimi autami gdzie widnieje mój nr telefonu. Samochód nie był sprowadzany z za granicy na handel tylko do celów prywatnych dlatego jest normalnie zarejestrowane na osobę prywatną a nie na firmę. Kilka faktów:
Auto zakupione rok temu, przyprowadzone na lawecie z uszkodzonym błotnikiem.
Przebieg aktualny to 58000km. Za granicą nikt nie sprzedaje nieuszkodzonych samochodów z tak małym przebiegiem.
W ogłoszeniu nie było zawartej informacji iż auto jest bezwypadkowe.
W celu naprawy szukałem dolną dokładkę pod zderzak (nowa w serwisie kosztuje 2000zł) i błotnik aby nie było na aucie nawet odrobiny szpachli. Napotkałem na ogłoszenie gdzie facet sprzedawał pozostałości po naprawie swojego auta i w celu pozbycia się zbędnych rzeczy odsprzedał mi cały przód normalnie ucięty w połowie okna i z kawałkiem progu. Dzięki temu że pobawiłem się kilka miesięcy z aukcjami i rozłożyłem go na części pierwsze to wyszedłem na tym z zyskiem. Korzyści dla mnie to: naprawa auta i części za darmo i jeszcze zostało na przysłowiową flaszkę.
Powróćmy do tematu nozkaa oglądał z bratem auto mierzył czujnikiem lakieru i wyszło mu tylko to o czym go poinformowałem przez telefon. Nie chciał poczekać do następnego dnia gdy będę dostępny i osobiście bedę mógł odpowiedzieć na jego pytania. pan nozkaa zapomniał was tu na forum poinformować że namawiałem go przed zakupem na kontrolę auta w każdym wybranym przez niego serwisie czy stacji kontroli pojazdów. Ja sam rozumiem że są to dla Pana nozkaa bardzo duże pieniądze i człowiek chce wiedzieć co kupuje. Pisał również odnoście czystości auta, więc odpowiadam. Jak Pan nozkka ma brud w swoim samochodzie i mu to nie przeszkadza to jego problem ja lubię mieć czysto i pachnąco. Auto to jest twoja wizytówka, na zewnątrz może być brudny patrząc jak leci z drzew a przede wszystkim z lipy, ale środek można trzymać w czystości bo świadczy to o właścicielu tym bardziej jak autem jeździ kobieta na dodatek w ciąży. Stąd również zapach w aucie który zabrała sobie z domowego odświeżacza. Brat nozki miał racje że nie ma się do czego przyczepić, a nozkaa zamiast umówić się na kontrolę auta w jakimś serwisie albo stacji kontroli pojazdów to niczym podrzędny pismak nasmarował ten post o 1 w nocy. Jeżeli chodzi o zaśniedziałe śruby to taki nalot wyskoczył na srebrnych główkach po zimie. Nie zależy mi na sprzedaży tego samochodu bo zawsze mogę sobie kupić jakiegoś minivana dodatkowo. panie nozkaa myślę że sie pan troszkę pospieszył z tymi i pochopnymi wnioskami. Przecież nie jest pan specjalistą w tych sprawach. Acha pisał "pan" o tym ze dzwonił do serwisu z nr vin gdy wracał z oględzin auta. A z tego co wiem to oglądał pan auto około 20.00,to przypuszczam że najwcześniej mógł pan dzwonić o 20:30. Ciekawe który serwis jest o tej godzinie otwarty. Jeśli chodzi o zdjęcia ciekawy jestem czy pan posiada zdjęcia swojej poczciwej Cytryny (czyt Citroena) z przed zakupu. Po tej całej sytuacji śmiem stwierdzić że Pan nozkaa jest zwykłym oglądaczem któremu nie warto poświęcać swojego cennego czasu. Oczywiście auto jest godne uwagi i wszystkich chętnych zapraszam na wizytację. Jeśli chodzi o słowność nozki bardzo prosze może pan dokonać oględzin w każdym wybranym przez siebie salonie, i zamieścić sprostowanie oraz przeprosiny dla mnie na tym poczciwym forum, bo pana oskarżenia są bezpodstawne i nie słuszne. Nie posiada pan żadnej popartej faktami argumentacji, i to co pan pisze jest po prostu śmieszne. pana oskarżenia naruszają moje dobre imię i jeżeli w dalszym ciągu będzie pan pisał takie brednie zgodnie z pana prośbą spotkamy się w sądzie. Nie ma pan prawa bez mojej zgody udostępniać publicznie mojego numeru telefonu oraz zdjęć dobra osobistego jakim jest moje auto. W pierwszym pana poście sa odnośniki do akcji grupy allegro z moim numerem telefonu, proszę je zlikwidować, ponieważ nie jest pan właścicielem grupy allegro i bez mojej zgody nie może pan udostępniać takich informacji. Numer telefonu może być widoczny jedynie na allegro lub otomoto. Numeru telefonu nie zamierzam zmieniać ponieważ jest to mój numer prywatny który posiadam od conajmniej 10 lat. Jestem uczciwym człowiekiem a osoby które zachowują się w taki nie profesjonalny sposób traktuje z pogardą.
Aha i jeszcze wiadomość od mojej żony "za to oczernianie i kłamstwa pieniadze na samochód myszy panu zjedzą a jak nie to auto się panu rozsypie " |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-08-2013, 21:44
|
|
|
Konrad_K1, kraj pochodzenia Hungary - brawo...
noozka, trzeba było podjechać do warsztatu i prześwietlić auto.
Pranie brudów i jakieś śmieszne przepychanki są tu niemile widziane, a handlarzom dziękujemy. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-08-2013, 16:53
|
|
|
Konrad_K1, wypad z Forum handlarzy tu nie lubimy. Bzdury to sobie wypisuj na alledrogo. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|
|