|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2W 2.0] Podświetlanie climatronic'a i tylny spryskiwacz |
Autor |
Wiadomość |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 23-11-2007, 10:11 [EA2W 2.0] Podświetlanie climatronic'a i tylny spryskiwacz
|
|
|
Witam. Czy ktoś wymieniał żaróweczki w panelu climy?? U mnie nie podświetla się lewa strona od wyświetlacza. Czasem po uruchomieniu auta wyświetlacz klimy jest nie równo podświetlony aż do momentu kiedy go lekko puknę palcem. Ciekaw jestem czy macie podobnie.
Mam też problem z tylnym spryskiem. Poprostu się nie odzywa. Przód śmiga, bezpiecznik OK. Jutro spróbuję dobrać się do zbiorniczka. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2007, 16:03
|
|
|
to rozbierz panel klimy, naprawde latwo. kolejnosc: radio-zaslepka skrzyni-panel centralny-panel klimy.
zanim dobierzesz sie do zbiornika na dobre wystarczy zamienic wtyczki na pompkach (sa kompaktybilne) i role przelacznikow sie zamienia. wykluczysz w ten sposob problem pompki. standartowo na tyl jest kabel z biala wtyczka, na przod z wtyczka czarna. |
|
|
|
 |
ziutoon
Forumowicz
Auto: Galant EA5W 2.5 SE KOMBI 1998
|
Wysłany: 10-03-2012, 17:58
|
|
|
Od zakupu nie działa mi spryskiwacz tylniej szyby.
Ogólnie to jakoś mi to nie przeszladza ale chciałbym aby jednak w końcu zaczął działać.
to co sprawdziłem:
- pompka, działa, pluje jak podlaczy się pod nią przednie spryskiwacze, tyl niestety analogicznie nie działa.
-dmuchałem w spryskiwacz tylnej szyby aby usunąc ewentualny zator ale nic nie pomogło,
czy ktos wie albo moze ma schemat jak przebiega przewód od tylnego spryskiwacza? Wchodzi gdzieś w okolicy nagrzewnicy od strony pasażera i tam ślad po nim zanika.
bardzo proszę o jakieś wskazówki.
pozdrawiam |
_________________ Colt CAO 1.3 Sprzedany
Peugeot 406 Sprzedany
Galant Kombi EA5W 2.5 V6 Kombi - zezłomowany
Citroen C4 Grand Picasso |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|
|
 |
Pieraś
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2010 Posty: 1203 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 19-08-2013, 21:05
|
|
|
ja mam ten sam problem z wyswietlaczem, ze musze puknac ... juz mnie to wk.... |
_________________ Szybki Lopez. |
|
|
|
 |
|
|