Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:00
[I 2.4] Zawieszenie tył
Autor Wiadomość
bulius 
Mitsumaniak
w imię zasad....

Auto: outlander I 2,4 MPI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2013, 23:47   [I 2.4] Zawieszenie tył

Czy orientuje się ktoś gdzie poza ASO można kupić wahacz tylny poprzeczny ten z łącznikiem montowanym do przyspawanego uchwytu, a nie bezpośrednio do wahacza? Ponoć tulejek samych nie można dostać więc trzeba polować na cały :D

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 25-08-2013, 19:27   

Hmm, nie wiem o który wahacz chodzi, ale bywają na allegro, zarówno "chińskie" zamienniki jak i oryginały nowe i prawie nowe.

bulius 
Mitsumaniak
w imię zasad....

Wysłany: 26-08-2013, 07:33   

chodzi o ten gdzie w niektórych modelach reguluje się kąt pochylenia koła lub jest zaspawane na stałe ale po ustawieniu zbieżności jest ok, ale kiedyś przy okazji i tak zamiast tych zaspawanych na sztywno śrub z blaszkami wstawię mimośrody :D

Arturicos 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.4 mivec
Wysłany: 26-08-2013, 09:28   

Witaj,
Mam Outka 2,4 z 2004r i juz po raz kolejny wymienialem tulejki w wachaczach z tyłu bez problemu,oczywiscie nastepna czynnosc to ustawienie symetrii idt. Za pierwszym razem mi powiedzieli ze sie nie da i trzeba caly wachacz wymieniac ale poprawili sie :wink: i na drugi dzien po wstawieniu do warsztatu zadzwonili ze jednak da sie same tulejki wymienic.
pozdrawiam

bulius 
Mitsumaniak
w imię zasad....

Wysłany: 26-08-2013, 13:45   

czyli coś takiego:
http://allegro.pl/mitsubi...3448466062.html

http://allegro.pl/mitsubi...3489010347.html

??

Arturicos 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.4 mivec
Wysłany: 26-08-2013, 16:09   

Hmm powiem ci tak, nie widzialem na oczy, na fakturze mam napisane:
50Z5021, 50Z5023 tuleja wahacza tył, a jak miałem "rozjechane " koła to mam taki symbol: J45014A jako tuleja wahacza ale przód.
No i taki numer :2013520027 jako tuleja pływająca tył. Mam nadzieje ze ci to pomoże

[ Dodano: 26-08-2013, 22:57 ]
Hahahaha wychodzi na to ze mi dopasowali tuleje z mercedesa :D bo dzięki tobie się głębiej zainteresowalem co mi tam wymieniali. W sumie autkiem jezdzi moja żonka wiec najbardziej mnie interesowalo tto ze jeździ i nic nie stuka no i sie nie rozkracza :Dale fakt faktem za 700PLN mialem wymienione tuleje,ustawienie symetrii,robocizne i pełne zadowolenie na rok po ktorym polecialy prawie wszystkie tulejki aale tez bez problemu wymienione bo stukalo troszke na dolkach.

Odpowiedz do tematu