Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CSx Ogólne] stało się ...
Autor Wiadomość
Iwonka 
Forumowicz

Auto: był Lancer kombi 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 27-08-2013, 09:40   [CSx Ogólne] stało się ...

Witam,

wczoraj dokonalem pierwszej naprawy Lancera tzn. nie wymiany eksploatacyjnej jak rozrzad czy klocki hamulcowe. Konkretnie po 6 latach / 109.5kkm poddalo sie kilka elementow zawieszenia a konkretnie:
- drazki kierownicze 2 szt (tu zapewne udzial mialy bijace tarcze hamulcowe)
- koncowka drazka 1 szt (j.w.)
- laczniki stabilizatora 2 szt (jeden sie bezczelnie urwal, miesiac temu bylo jeszcze wszystko ok)
+ oczywiscie geometria

i znowu nic nie stuka 8)

pozostal tylko 1 problem ktory mam od poczatku przygody z Lancerkiem (czyli od przebiegu 5kkm) - po puszczeniu kierownicy auto lekko sciaga na prawo. Czy to moze byc spowodowane? Nastawy geometrii wygladaja b. przyzwoicie, wszystko miesci sie w normach

Tak czy owak uwazam ze Lancer to bardzo porzadne auto :D

pozdr
Alex

roarflex 
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
Wysłany: 27-08-2013, 15:35   

W kwestii mieszczenia się w normie pomiarów geometrii. Niestety w większości stacji, które robią przeglądy okresowe urządzenia pomiarowe są tak ustawione aby większość samochodów mieściło się w normie. Naprawdę niewielkich błędów ustawienia kół nie wykryją.

smk 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Wysłany: 27-08-2013, 18:11   

Ja też szukałem przyczyny ściągania ale w lewo.
Ustawiałem całą geometrie po wymianie tulei u najbardziej polecanego gościa w wawie - Pana Sylwka :) . Zrobił to najlepiej ze wszystkich, u których byłem. Niestety nic nie pomogło.
Przeszło dopiero jak wysypało się łożysko i poducha mcpersona. Wymieniłem komplet (2 łożyska, dwie poduchy) ustawiłem geometrię i dopiero problem ustąpił.

Odpowiedz do tematu