|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2DID] Wyciek z automatycznej skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
christopherxd
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2013, 09:14 [3.2DID] Wyciek z automatycznej skrzyni biegów
|
|
|
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem Pajero III 3.2DID i mam problem z ubywającym olejem ze skrzyni biegów. Po zajrzeniu pod spód auta okazało się że olej ucieka ze spojenia skrzyni z silnikiem. Podejrzewam pękniętą uszczelkę.
Moje pytanie brzmi jaka mogła być tego przyczyna gdyż wcześniej nie spotkałem się z podobnym zjawiskiem. Po zawiezieniu auta na warsztat zajmujący się naprawą skrzyń automatycznych mechanik stwierdził, bez rozbierania auta, że przyczyną tegoż zjawiska może być uszkodzone sprzęgło automatycznej skrzyni biegów. Skrzynia działa prawidłowo jeździ i zmienia biegi płynnie i nie zauważyłem wcześniej żadnych śladów "zużycia" z wyjątkiem ubywającego oleju na bagnecie skrzyni.
Prosiłbym o opinie ewentualnie może ktoś był światkiem podobnego zjawiska i mógłby powiedzieć coś więcej na ten temat. Szczególnie że wymiana sprzęgła i uszczelki wiąże się z niemałym kosztem.
[ Dodano: 06-09-2013, 09:27 ]
Mechanik także stwierdził że przy takim przebiegu (240000) należałoby wymienić sprzęgło. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 06-09-2013, 12:16
|
|
|
wyrobiony uszczelniacz na wale korbowym, zobacz czy czasem nie ma rowka na wale. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|