Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer - Rostock
Autor Wiadomość
juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2013, 00:10   Lancer - Rostock

Koledzy z Zachodniopomorskiego są trochę bliżej granicy niemieckiej niż ja, więc może coś poradzą.

Znalazłem w Rostock w Niemczech takiego oto Lancera Kombi CS
Lancer

Tak się zastanawiam, czy ogłoszenie tego typy można traktować w ten sposób, że po auto można jechać w ciemno? Zna ktoś z kolegów realia rynku niemieckiego? Nie chcę "okazji" z Polski, choć wiem, że u nas podobne auta trafiają się i za 15 tys. (najczęściej jednak 1.6 a nie 2.0).

wookash83 
Mitsumaniak

Auto: MOC :)
Wysłany: 19-09-2013, 06:16   

w Niemczech też można trafić różnie ale nadal uważam że to dobra droga zakupu więcej na PW :)

Bismarck 
Forumowicz

Auto: SdKfz 181
Wysłany: 20-09-2013, 18:15   

Wszystkie kontrole wykonane Mitsubishi dealer i udokumentowane w książce serwisowej.

Pasek rozrządu zrobiony przy 89765 km kontrola nadwozia

Lato na kołach Mitsubishi alu i stal zimowych.

Oferujemy tylko dobrze utrzymane pojazdy w przygotowane technicznie i optycznie .

Ciesz się pełną obsługą sprzedawcy. Mamy ponad 20 lat doświadczenia w handlu używanymi samochodami i nie tylko mozemy zaoferować niskie ceny sprzedaży i profesjonalną obsługę, ale także osiągnięcia wymienione poniżej.

sprawdzenie emisji spalin i kontrola przed wysyłką są wliczone w cenę. Dodatkowo, masz rok gwarancji na wady materiałowe!

w/g mnie uczciwa oferta na stronie mozesz zadac pytania lub poprosic o pelna dokumentacje w formacie foto lub podac swoj nr tel zaznacz ze mówisz tylko po polsku oddzwonia ale to ich bedzie problem jak chca Ci sprzedac auto

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 20-09-2013, 22:13   

Dziękuje za zainteresowanie. Trochę niemieckiego w piśmie kumam, więc ofertę sobie przetłumaczyłem. Podjąłem korespondencję ze sprzedawcą. Potwierdził, że stan optyczny i techniczny auta jest OK. Jest książka serwisowa. Ostatni wpis w książce serwisowej to 12.06.12 przy przebiegu 101.865 km. Jest w stanie oddać auto za 5.300 eur.

Mi sam samochód się podoba. Z transportem do Niemiec też nie mam problemu - biorę brata i wracamy na dwa auta. Jego auto na LPG, więc i koszt transportu nie będzie wysoki. Natomiast mam opory, bo nigdy sam po auto do Niemiec nie jechałem. Ja na miejscu to tylko jestem w stanie sprawdzić, czy ładnie wygląda i czy wszystkie szyby z jednego roku:). Nie wiem na ile można zaufać tego typu ogłoszeniu i jechać po auto w ciemno:)

Bismarck 
Forumowicz

Auto: SdKfz 181
Wysłany: 21-09-2013, 09:44   

Przeglad techniczny w DE to nie to samo co u nas i wyglada całkowicie inaczej (po kazdej kolizji stłuczce i pozniejszej naprawie niemiec jest zobowiazany do wykonania badan technicznych dlatego czesto woli sprzedac obite autko niz poszpachlowane nie wykonanie tego lub zatajenie sa wysokie kary pieniezne oczywiscie Turki i inna kolorowa chołota kombinuje), nie ma takiej parodi jak u nas ze znajomy pan Janek przystawi pieczatke i gitara,
Natomiast tak jak napisałes mozesz jedynie obejzec i jak bedzie pasowac powiedziec sprzedawcy ze chcesz na przeglad techniczny choc jestem pewien ze tif zaliczy spokojnie zreszta daja ci rok gwarancji

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 29-09-2013, 13:37   

Lancer z Rostock nadal pozostaje w kręgu moich zainteresowań. A tu ciach - relatywnie niedaleko ode mnie jest lancer 2.0 kombi z 2006 r. świeżo sprowadzony z Niemiec za niecałe 14 tys. zł.

Lancer

Drugi właściciel, sprzedawca zapewnia, że w bdb stanie, 100% pewny i bezwypadkowy. Tylko (nie odejmując nawet marży handlowca) to daje nieco ponad 3 tys. EUR. Dwa razy taniej, niż podobne auta, które widuje na mobile. Powiedzcie mi jak to możliwe?

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 29-09-2013, 20:19   

Normalnie - po dzwonie, albo złożony z trzech Lancerów - kupujesz na własną odpowiedzialność..
A z ciekawości? Drugi właściciel w Polsce..? ;)

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 29-09-2013, 20:41   

Dwóch w Niemczech + ten obecny sprzedawca, który jednak dla mnie stroną umowy nie będzie ("umowa na Niemca").

pawlos 
Mitsumaniak
Boski wiatr

Auto: EAxW
Wysłany: 29-09-2013, 21:00   

jak będziesz kupował w Niemczech to powiedz że chcesz jechac na TUV zrobic nowy przegląd
bedzieszwtedy miał juz w PL przegląd i pewnosc że samochód jest sprawny

i pamiętaj że auta na "export" nie mają gwarancji , powiedz mu że bedziesz go w DE rejstrował wtedy musi dac 1 rok gwarancji na wady ukryte

mysle że za 5k euro Ci go odda jak gotówke zobaczy + przegląd na jego koszt

JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Wysłany: 30-09-2013, 08:04   

pawlos napisał/a:
bedzieszwtedy miał juz w PL przegląd

Chyba że nie przekroczy jednego roku. (ważność przeglądu oczywiście , tam dają na dwa lata u nas na rok)

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 30-09-2013, 20:59   

Pana, który oferował lancera - 100% bezwypadkowy - poprosiłem o skan książki serwisowej z ostatnimi wpisami, tak aby móc odczytać namiary serwisu + VIN auta, bo chcę go sprawdzić w Niemczech. O ile Pan wcześniej odpisywał na maile, tak po tej prośbie zero odpowiedzi.

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-10-2013, 13:32   

W takim razie potwierdza te 100% bezwypadkowy i serwisowany :)

Odpowiedz do tematu