[Cari 1.8 GDI] trzęsie autem na postoju |
Autor |
Wiadomość |
bolth
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo s40 SE 1.8 GDI '03
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 18-09-2013, 07:34 [Cari 1.8 GDI] trzęsie autem na postoju
|
|
|
Witam
Kiedyś opisywałem problem z brakiem pracy cylindra,auto wtedy na jałowym biegu jakby się trzęsło,rzucało nim,brak przyspieszenia problem z ruszeniem,po wymianie wtrysku pozostał problem na jałowym biegu -falują obroty,nierówno pracuje i dalej samochodem trzęsie a wydech jakby pierdzi,rusza normalnie,jest moc |
Ostatnio zmieniony przez bolth 01-10-2013, 09:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-09-2013, 21:39
|
|
|
Może masz problem z zapłonem na tym cylindrze lub jest jakaś nieszczelność na kolektorze ssącym. Kiedyś znajomy miał taki problem w Kadecie, przewód od serwa był pęknięty i przez to auto nie chodziło na jałowych obrotach na ten cylinder przy którym w kolektorze ssącym był króciec od zasilenia serwa. |
|
|
|
 |
bolth
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo s40 SE 1.8 GDI '03
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 01-10-2013, 09:18
|
|
|
Witam ponownie
Niestety dalej jestem w tym samym miejscu,sprawdzone bylo czy nie zasysa lewizny,ale wsio pasuje
druga sprawa srodkowy tlumik mi buczy i chuczy,dziwny odglos jakby cos w srodku sie pourywalo,
teraz pytanie czy to jest powodem?moze sondy zle odczytuja i zle podaja sklad mieszanki?
i jeszcze jedno czy wtrysk mozna zle zalaozyc,pytam bo w manualu jest pokazane ze musi sie pokrywac z markiem (jest taka szczelina)
a nie mam pojecia jak to mechanik zmontowal
Mam Evoscan moze ktos pomoze jak zobaczy logi? I da sie nim odczytac błedy jak scannerem? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21016 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-10-2013, 09:38
|
|
|
bolth napisał/a: | Mam Evoscan moze ktos pomoze jak zobaczy logi? |
Poszukaj w tym temacie , na pierwszych stronach powinno być opisane jak ustawić evoscana i zrobić logi . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Bismarck
Forumowicz
Auto: SdKfz 181
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 193 Skąd: Vorpommern-Stettin-Löcknitz
|
Wysłany: 01-10-2013, 15:23
|
|
|
Kolego GDi nawet na 3 pracujacych cylindrach pojdzie jak rakieta ale mniejsza o to
czy sprawdzałes jakie masz cisnienie na cylindrach i ewentualna roznice
roznica w miedzy nimi mam na mysli kompresje moze powodowac dziwne zachowanie silnika ja bym od tego zaczoł |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xEGvaJMDia8 |
|
|
|
 |
|