Otwarty przez: Adaho_krak 07-07-2007, 09:49 |
tuning 1g |
Autor |
Wiadomość |
norris99 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 00:06 tuning 1g
|
|
|
Witam posiadam eclipse g1 93', chcialem sie dowiedziec gdzie moge kupic jakies czesc tuningowe typu spojlery i inne bo na allegro nic niema? |
|
|
|
 |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 18:41
|
|
|
Witam , a co chcesz w 1g tuningować?Spoiler oryginalny , progi też .Wszystko jest OK.
Wszelkie dokładki to jakieś kiczowate żywiczne profile...Szkoda kasy...
Co innego zainwestować w porządniejsze zawieszenie/amorki + sprężyny/ ,hamulce,moze zmiana oryginalnego wolanta na produkt OMP,Sparco ,czy nawet Raida...
Ale to już Twój wybór... |
|
|
|
 |
benio [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 23:09
|
|
|
Zreszta wszelkie czesci tuningowe do 1G nie latwo dostac. Zainwestuj w ladne fele,zawieszenie,szybki ciemne zrob;)
Ja ostatnio nad kubelkami sie zastanawialem bo cos mnie plecy bola od tych zwyklych siedzen [/list] |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 24-01-2007, 23:16
|
|
|
moim zdaniem najladniejszy eclips 1g po tuningu .
jak widac
fele z tego co mi wiadomo 18 lub 19 dokladnie nie pamietam
tarcze hamulcowe nawiercane oraz nacinane, gwintowane zawieszenie ( fajna sprawa tak nam zakrecil, ze auto wogule nie chcialo sie ugiac, po czym po odkreceniu ladnie amortyzowalo )
zmieniony kolorek i z tego co mi wiadomo w planach zmiana serduszka
poprostu cud,miod , malina |
|
|
|
 |
FIGARA [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 10:29
|
|
|
Moim skromnym zdaniem Eclipse 1 G wygląda najładniej w orginale.
W życiu nie zmieniłabym tylnych lamp - orginały są rewelacyjne!
Podzielam zdanie MCREC, lepiej zainwestować w lepsze zawieszenie itd.
Ja u siebie właśnie zmieniłam zawieszenie, tłumik, zrobiłam czarne szyby, teraz będę oddawać do chromowania alufelgi i to tyle. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-01-2007, 11:31
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | fele z tego co mi wiadomo 18 lub 19 dokladnie nie pamietam |
przesada - wtedy smiesznie wygladaja w nich malutkie tarcze hamulcowe, wrecz kuriozalnie - co widac na fotkach
zgadzam sie tez co do tylnych lamp - te z fotek Rafala sa... hmmm takie sobie |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-01-2007, 13:33
|
|
|
No i wcale nie wygląda super. Przeciętnie powiedziałbym nawet. Popieram koleżankę i kolegę w temacie tylnych lamp. Paskudne. |
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 28-01-2007, 11:08
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | zgadzam sie tez co do tylnych lamp - te z fotek Rafala sa... hmmm takie sobie |
Mi się takie lampy podobają ,ale pod warunkiem ,że na środkowej blendzie nie ma świateł (czarna lub chromowana powierzchnia-zależy od lamp) lub blenda jest zrobiona pod kolor nadwozia Wtedy jest good |
|
|
|
 |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 15:31
|
|
|
Wtrącę jeszcze te moje 3 grosze...
Popieram Kolege z opinią o oryginalnych lampach Eclipsa 1g.Może sa i proste ,ale za to oryginalne ,wielkie i nigdzie juz takich spotkać nie można../no chyba ,że na innym Eclipsie .../
Widać tu zauroczenie amerykańską Corvette'ą....
Te dzisiejsze trendy ...róznego rodzaju ''kółka w kółkach'' , półksiężyce ,czy inne wyglądające jak zapalone palniki w kuchenkach gazowych...tylko upośledzaja jadącego za takimi,nnie wspominając o widoczności włączonego kierunkowskazu...
A felgi w tym stuningowanym..???No cóż -jeden woli córkę ,a drugi teściową..''
wszystko zależy do czego to auto ma służyć.Jeśli tylko do pokazywaniu na zlotach ,czy innych ''lotniskowych widowiskach''...może być.
A co na zwykłych drogach ,z koleinami ,dziurami...??
Co do inwestycji w zawieszenie - POPIERAM!!!
I hamulce też bym zmienił!!!Te wyglądają jak w modelach Burrago...
Choc przynać trzeba ,że autko wygląda atrakcyjnie i ładnie...ale to w dużej mierze zasługa projektanta tej sylwetki. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-06-2007, 15:26 a co myślicie o tym
|
|
|
znalazłem to na ebay:
body kit ebay - tutaj
trochę tani ten body kit ciekawe ile przesyłka ?co o tym myślicie ?
  |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-07-2007, 23:35 Tuning
|
|
|
Mam pytanie, odnośnie tuningu silnika. Czy mozliwe byłoby sprężanie powietrza silnikiem elektrycznym, i czy nie łatwiejsze, tańsze byłoby to do wykonania? Chodzi mi o zastapienie w taki sposób turbospręzarki. Co myślicie o tym? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 04-07-2007, 15:23
|
|
|
E-chargrer (elektryczna sprężarka) z powodu praw fizyki (zasada zachowania energii) nie ma prawa działać.
Moc oddana przez sprężarkę nigdy nie będzie większa od dostarczonej proste |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 04-07-2007, 16:17
|
|
|
HouseM, bardzo upraszczasz fizykę....... albo nie bierzesz pod uwagę parametru układu jakim jest sprawność..... Zauważ, że gazowe turbosprężarki też zabierają masę mocy, ale powodują, że silniki działają lepiej - a jeszcze bliższy przykład (bo w turbo zaraz napiszesz, że to dzięki odzyskaniu energii ze spalin, co jest prawdą, ale tylko częściową ) kompresory napędzane pasem z wału korbowego....... wg Twojej teorii też nie mają sensu, a dlaczegoś są bardzo popularne, nie tylko w kraju zdziecinniałych amerykanów....... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 17:45
|
|
|
Myśle ,że zarówno spreżarka mechaniczna /pasek od wału/ jak i sprężarka napędzana spalinami maja swoje wady i zalety.
Mechaniczna doładowuje juz przy nizszych obrotach ,a gazowa dopiero po wkreceniu sie na wyzsze ...
Dlatego tez stosowano juz takie rozwiazania jak podwójne doładowanie...
pakując pod maske jedna i drugą sprezarke. |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-07-2007, 21:00 trabant
|
|
|
Ten pomysł przyszedł mi do głowy po przeczytaniu w internecie informacji na temat doładowania silnika w trabancie powietrzem z odkurzacza. Podobno ten trabant dostał niewiarygodnego kopa i wydarł do przodu. Odkurzacz ma moc 1,2KW. Gdyby silnik o takiej mocy lub większej zastosować do spręzania powietrza w cylindrach zasilając go dodatkowym źródłem napięcia zamontowanym w samochodzie, a może dałoby się tak z alternatora? Nie wiem jaką alternator wytwarza moc i jaki ma zapas tej mocy. Ale możnaby tak zamontować jakąś dodatkowa pradnicę napędzaną z wału korbowego. Niech nasz cały układ pochłonie tak 5 KW a da dodatkowe 40 KW to jesteśmy do przodu nie? Może sprawność tego układu nie będzie tak dobra jak turbo ale tańsza i łatwiejsza do zastosowania |
|
|
|
 |
|