[Cari 1.8] Sztywne przewody hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
demise
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 16V 96r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 93 Skąd: Pisarowce
|
Wysłany: 24-10-2013, 23:06 [Cari 1.8] Sztywne przewody hamulcowe
|
|
|
Witam czyszcząc zaciski i wymieniając klocki natknąłem się na przykry widok mianowicie znalazłem przed lewym tylnym kołem wiązkę przewodów hamulcowych pod osłona plastikową niestety jest na nich narośl taka biała. I teraz pytanie czyścic to czy nie ?????da się to jakoś zabezpieczyć czy po prostu wymienić . A jak wymienić to gdzie kupić i czy dam rade sam założyć. Ja znalazłem takie coś alledrogo
Za wszelką pomoc dziękuję. |
_________________ 02322/KMM
 |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 24-10-2013, 23:33
|
|
|
wyczyść to poprostu i zabezpiecz czymś - jeśli nic nie dzieje się z hamulcami nie przejmuj się - ten typ tak ma:) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-10-2013, 07:49
|
|
|
Jak sa mocno skorodowane to trzeba wymienić gdyż istnieje ryzyko rozerwania takiego przewodu podczas hamowania. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Dudi84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
|
Wysłany: 25-10-2013, 07:58
|
|
|
Wyczyść z nalotu i oceń wizualnie czy przewody nie są naruszone. W moim przypadku na szczęście skończyło się tylko wyciekiem płynu hamulcowego w tym miejscu, gdyż przez tą osłonę nie zauwazyłem w jakim stanie są tam przewody. To samo dotyczy przewodów paliwowych w tym miejscu. |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 25-10-2013, 10:35
|
|
|
Mi właśnie w tym miejscu przerdzewiał jeden przewód i pękł. Radzę Ci sprawdź je dokładnie żebyś nie miał przykrej niespodzianki Jeśli są skorodowane, a raczej po upływie tylu lat są - wymień. Co do przewodów mój mechanik sam sobie je zorganizował: pomierzył, kupił na wymiar przewód i wkrętki/nakrętki oraz sam przy pomocy maszynki "pozarabiał" końcówki przewodów. |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
|