|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2,5 v6 Katowice, sedan, czarny. |
Autor |
Wiadomość |
qrolek
Nowy Forumowicz
Auto: skoda
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2013, 19:01 2,5 v6 Katowice, sedan, czarny.
|
|
|
Witam, natrafiłem na galanta z Katowic czyli nie mam daleko, jutro pojadę i obejrze, ale tak ogólnie co o nim sądzicie. Jak to wygląda na zdjęciach? Może ktoś kto siedzi długo w galantach czegoś się dopatrzy;)
Kod: | Rok produkcji: 1998
Przebieg (km): 280000
Pojemność silnika (cm3): 2498
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce,
Witam!
Nadszedł czas, aby się rozstać z moim autkiem. Woził mnie przez ostatnie 4 lata i przez ten czas nigdy mnie nie zawiódł. Misiek ma jedyny słuszny silnik jaki wychodził w tym modelu czyli 2,5 V6 163 KM, który naprawdę nieźle sobie radzi z tym samochodem. Jak go kupiłem została założona instalacja LPG STAG 300 ISA2 i działa bez zarzutu. Spala ok. 12 litrów LPG. Auto ma swoje lata jak i przebieg (w tej chwili 280 tys. km) także nie napisze, że jest w stanie igła, prosto z fabryki, ale nie boję się nim sprawnie i szybko poruszać. Galant nigdy nie miał żadnego wypadku.
Autko obecnie stoi na kołach zimowych, na lato są oryginalne alufelgi z SE 17' z oponami, które mają 3 sezony i jeszcze sporo bieżnika
Wyposażenie:
Klimatyzacja automatyczna, 4 el. szyby, el. lusterka, tempomat, ABS, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa
W samochodzie wszelkie wymiany są przeprowadzane na bieżąco, w ostatnim czasie było robione:
- tarcze i klocki hamulcowe przednie (mają 3 tygodnie)
- przegub zewnętrzny prawy (wrzesień 2013)
- w sierpniu zostały naprawione tylne podłużnice (sierpień 2013)
- amortyzatory przód + tył (wrzesień 2012)
Jest to stary Japończyk także tylne nadkola polubiły się z korozją, jest to wada tego modelu niestety.
Od około dwóch lat prowadzę statystykę wydatków, zapraszam do zapoznania się:
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/40992 |
i jeszcze dostałem e-maila z dodatkowymi zdjęciami i troche informacji.
Jeździ na motulu 5w40, olej zmieniany co 8-10 tysięcy, od wymiany do wymiany dolewka około litra, prawdopodobnie puszcza któryś zimmering, oring od chłodnicy oleju i uszczelki na pokrywach zaworów wymienione, prawy kielich zrobiony, lewy zaczyna powoli rdzewieć ale podobno jeszcze nie ma dramatu, przednie lewe drzwi wymienione przez poprzedniego właściciela.
http://allegro.pl/mtsubis...3707583334.html |
Ostatnio zmieniony przez qrolek 15-11-2013, 07:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 14-11-2013, 22:05
|
|
|
Na lusterku ma logo MitsuManiaki, może to ktoś z forum .
Podpytaj dodatkowo na regionalnym. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-11-2013, 07:19
|
|
|
Link do ogłoszenia trzeba zamieścić, z sosnowca do katowic daleko nie jest można sie przejechac z mechanikiem, blacharzem i obejrzeć auto |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
gawron
Mitsumaniak gawron

Auto: Galant 01' 2.5v6 Avance Sedan
|
Wysłany: 15-11-2013, 14:40
|
|
|
Jak kupisz to od razu mam dla ciebie zaślepkę do zderzaka |
|
|
|
 |
qrolek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2013, 16:50
|
|
|
gawron, zaślepka w bagażniku leży;]
Galanta obejrzałem, błotniki do roboty ale to chyba standard, jak go odpaliłem to miał jakieś 1500 obrotów i po chwili spadły.
Zaraz po odpaleniu kręcił się wiatrak od chłodnicy przez 2-3 sekundy może dłużej, nie wiem czy tak powinno być, chłodnica cieknie ale nowa ma przyjść w poniedziałek:)
lampa z przodu od kierowcy nieoryginalna, z drugiej ze stanley'a. Wydawało mi się że lekko go ściąga w prawo, hamulce z przodu są nowe, mogło być tak że jeszcze się nie do końca dotarły i tłoczek lekko trzyma i dlatego go ściąga? Słyszałem chyba łożysko ale podobno są wymieniane.
Poprzedni właściciel wymieniał drzwi od kierowcy i huczało powietrze mam nadzieje że to tylko wina uszczelki ewentualnie lekkiego wyregulowania drzwi.
Co o tym myślicie? W sumie to jest najładniejszy galant jakiego oglądałem |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 15-11-2013, 19:01
|
|
|
Jak sciąga przy nowych ham,ulcach to albo są źle zmontowane (łatwo to sprwdzić bo wtedy jedno koło się będzie bardziej grzało niż drugie), albo jest to sprawa od strony zawieszenia, układu kierowniczego lub opon
Skoro najładniejszy galant jakiego widziałeś to nie ma się nad czym zastanwiać chyba |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
qrolek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2013, 23:45
|
|
|
robertdg, najładniejszy pod względem ogólnym ale blacharsko wypada słabo, właściciel wszystko wymieniał na czas ale trochę olewał blacharkę, a jak kupie samochód to chce żeby i wyglądał ładnie i fajnie jeździł. Ten galant nie wygląda ładnie, przyda się malowanie błotników i maski i właśnie coś go ściąga może jutro albo w niedziele jeszcze raz się nim przejade + czujnik lakieru + oglądanie podwozia i zobaczymy co wyjdzie, może faktycznie jakaś błachostka w stylu łożyska albo coś więcej. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 16-11-2013, 08:06
|
|
|
Wystarczy, że będzie felerna opona i też będzie ściągać, alnbo też krzywo połozona nawierzchnia.
Za kwotę do 10tyś zł cięzko Ci będzie trafić Galanta który nie dość, że ma ogarniętą mechanike to i jeszcze blacharke.
Tu masz auto zarejestrowane z LPG, więc jakiś krok ze swojej strony tez musisz wykonać |
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
qrolek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2013, 11:24
|
|
|
robertdg, tomek84, nie chce kupić nówki za 10k ale też nie chce się władować w złom po dachowaniu, wiem że coś zawsze jest do roboty. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 16-11-2013, 23:13
|
|
|
tomek84 napisał/a: | ja dałem za kombiaka Elegance niecałe 9, |
a jaki blacharsko ??
kurcze ciagnie mnie do znowu do galanta jak do niczego innego(oprocz alkoholu )
ale nie chce mi sie tej rdzy znowu |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-11-2013, 07:48
|
|
|
Matejko napisał/a: | kurcze ciagnie mnie do znowu do galanta jak do niczego innego(oprocz alkoholu )
ale nie chce mi sie tej rdzy znowu | Jedno bez drugiego istnieć nie może, jak powiadają chińczycy, gdzie żelazo tam i rdza |
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 17-11-2013, 22:13
|
|
|
tomek84, tak to jest z nowymi zakupami. Srebrny jak na razie drenuje kieszeń ale tragedii nie ma |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|
|