Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chooper
22-01-2007, 16:13
Problem z komputerem :/
Autor Wiadomość
Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 15:51   Problem z komputerem :/

WItam wszystkich

W nowym roku postanowiłem zrobić reinstalacjie systemu (oryginalny!!) ponieważ już miałem mały bałagan na dysku i należał się format.

Ogólnie nie jest źle, ale denerwują mnie drobne szczegóły takie jak:

Mam kilka stron z forami i nie tylko gdzie trzeba podawać swoje loginy i hasła. Istnieje taka opcja na tych stronach (np strona mitsumaniaków) gdzie wpisuje się login hasło i obok jest okienko gdzie można zaznaczyć żeby przy kolejnych otwieraniach strony będę już zapamiętanym użytkownikiem tak że nie muszę podawać hasła i loginu (niby takie proste)
Ale... kiedy zaznaczam kwadracik żeby mnie zapamiętano zamykam strone... otwieram ponownie i jest OK... ale kiedy resetne kompa muszę logować sie od nowa, wcześnioej przed resetem było ok w sumie po resecie jakiś czas też... ale od jakiś 2 tygodni zaczyna mnie to drażnić :evil:
Nie jestem osobą, która nie potrafi obsługiwać komputer i z byle pierdołą nie zaczynałbym tematu, kombinowałem na różne sposoby w opcjach przeglądarki, w ustawieniach kompa itp... bez efektu.

Następnym dosyć irytującym mnie problemem jest pulpit :roll: niby prosta sprawa... mianowicie chcę żeby na pulpicie nie było tak szaro i ponuro więc sobie ustawiłem fajną tapetke... tapetka była też z 3 tygodnie... aż szlag ją trafił... przy logowaniu i wylogowywaniu mignie sie przez sekunde a później jest tylko niebieski ekran i ikonki... ustawiałem we właściwościach na wszelakie możliwe sposoby i nic.
Zastanawia mnie to ponieważ kiedy kliknę we właściwości pulpitu w zakładce pulpit normalnie wcześniej była możliwość przeglądania obrazków na tło pulpitu czy nawet te standardowe "kafelki cegiełki" teraz napis przeglądaj jest na szaro i nie można na niego nawet kliknąć.

To chyba moje największe problemy na kompie na chwilę obecną... wiem że można zrobić formata lub przywrócić system ale stracę sporo zainstalowanych programów i plików.
Naprawde nie miałem z tym nigdy żadnych problemów... dodam tylko że komp jest mój ale dzielę go z siostrą i bratem... wiem wiem.,.. można ich zapytać czy coś nie popsuli... ale oni raczej mi nie pomogą.

Pytałem kilka osób o to i doszlismy do wniosku że może brakować jakiegoś pliku z systemu windozy... już sam nie wiem... jeżeli ktoś miał podobny problem lub może coś doradzić proszę piszcie!!

mam nadzieję że umieściłem to w odpowienim dziale... nie lubię bałaganu :roll:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2007, 16:12   

Grzesiek13 napisał/a:
Mam kilka stron z forami i nie tylko gdzie trzeba podawać swoje loginy i hasła. Istnieje taka opcja na tych stronach (np strona mitsumaniaków) gdzie wpisuje się login hasło i obok jest okienko gdzie można zaznaczyć żeby przy kolejnych otwieraniach strony będę już zapamiętanym użytkownikiem tak że nie muszę podawać hasła i loginu (niby takie proste)
Ale... kiedy zaznaczam kwadracik żeby mnie zapamiętano zamykam strone... otwieram ponownie i jest OK... ale kiedy resetne kompa muszę logować sie od nowa, wcześnioej przed resetem było ok w sumie po resecie jakiś czas też... ale od jakiś 2 tygodni zaczyna mnie to drażnić :evil:
Nie jestem osobą, która nie potrafi obsługiwać komputer i z byle *cenzura* nie zaczynałbym tematu, kombinowałem na różne sposoby w opcjach przeglądarki, w ustawieniach kompa itp... bez efektu.

primo zmień przeglądarkę na firefoxa, a to co opisujesz, to poprostu czyszczenie ciasteczek (cookies) i dlatego po restercie na nowo woła o login. Możesz ustawić w opcjach, żeby nie wywalał ciastekpo każdym reboocie

P.S. nie ten dział :mrgreen:

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 22-01-2007, 16:49   

Tez stawiam na usuwanie ciasteczek przy wylaczeniu komputera - cos mi sie czuje, ze za duzo kombinujesz i stad problemy bo ja nigdy takich nie mialem na czystym systemie.

Po pierwsze: jesli opisujesz problem to wypadaloby napisac jaki windows, jaka przegladarka ... bez tego niestety mozna tylko zgadywac.

Po drugie: problemy z pulpitem i ciasteczkami wystepujace jednoczesnie na swiezym systemie sugeruja tylko jedno. Zainstalowales jakies gowno (oprogramowanie) 'usprawniajace/zabezpieczajace/czyszczace' komputer (niepotrzebne skreslic) i teraz masz problemy. Sprawdz dokladnie liste zainstalowanych dziwadel i wywal co nie jest niezbedne do pracy przy komputerze.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 22-01-2007, 17:18   

Cytat:

Po pierwsze:Zainstaluj Firefoxa a oprócz niego RoboForm.W darmowej wersji masz dziesięć przepustek a w płatnej nieograniczoną ilość.Polecam szczerze ten program, z którego korzystam już kilka dobrych lat.Wszystkie hasła są zapamiętywane a co najważniejsze dobrze zabezpieczone(szyfrowane).
http://www.roboform.com/pl/

Cytat:
Następnym dosyć irytującym mnie problemem jest pulpit :roll: niby prosta sprawa... mianowicie chcę żeby na pulpicie nie było tak szaro i ponuro więc sobie ustawiłem fajną tapetke... tapetka była też z 3 tygodnie... aż szlag ją trafił... przy logowaniu i wylogowywaniu mignie sie przez sekunde a później jest tylko niebieski ekran i ikonki... ustawiałem we właściwościach na wszelakie możliwe sposoby i nic.
Zastanawia mnie to ponieważ kiedy kliknę we właściwości pulpitu w zakładce pulpit normalnie wcześniej była możliwość przeglądania obrazków na tło pulpitu czy nawet te standardowe "kafelki cegiełki" teraz napis przeglądaj jest na szaro i nie można na niego nawet kliknąć.

Tak jak arekp napisał:Jakieś program, który Ty lub Twoi bliscy zainstalowali blokuje Ci tą możliwość.Ja polecam Ci http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/ przy pomocy, którego zrobisz porządek na dysku i upiększysz(upiększycie) sobie pulpit .Polecam :wink:

Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 17:25   

Więc... system to Windows XP sp2
przeglądarka Internet explorer
odinstalowałem niepotrzebne programy (nic szczególnego nie było)
pliki cookie nie ruszane ustawione tak jak było przed formatem...

nic nie pomogło

ktoś ma jakieś inne pomysły ???

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 22-01-2007, 17:27   

Jakiego masz firewalla? Nie ustawiles przypadkiem opcji "expire cookies immadiately after use"?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 15:34   KOMP

Co do firewalla... wszystko standardowe z Windowsa... nigdzie nie widzę takiej opcji. A możesz powiedzieć gdzie coś takiego można znaleźć ?? coś mnie sie zdaje że bez formata się nie obejdzie... mimo wszystko dzięki za pomoc.

Odpowiedz do tematu