|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ZACISKI HAMULCOWE L200 2002r. |
Autor |
Wiadomość |
GUCIO
Nowy Forumowicz gucio
Auto: L200 *02
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2013, 21:48 ZACISKI HAMULCOWE L200 2002r.
|
|
|
Witam! podzielę się małym doświadczeniem z hamulcami l200.
Chciałem wymienić uszczelnienia zacisku hamulca więc rozbieram, stare gumki do śmietnika, zamawiam zestaw naprawczy AUTOFREN D4427 (na tłoczek 43 mm) zakładam wewnętrzny pierścień (pasuje) chcę założyć tzw. harmonijkę i duuuuu.... (czyli nie pasuje). Szybka burza mózgu i zamawiam zestaw AUTOFREN D4296 (na tłoczek 43mm) i też duuu..... Telefon do pana Zbyszka vin itd. wychodzą herezje. Do l200 z 2002 r. mamy dwa typy zacisków i 4 rodzaje okładzin!!! Okazuje się że jakiś model nietypowy i dostępne tylko w orginale ale pewnie cena by zabiła.
Braciszek popatrzył i stwierdził że takie harmonijki są w AUDI 100 C4 w tylnym zacisku hamulcowym!!!! Zamawiam zestaw do Audi całe 15 PLN. pasuje idealnie!!!!!!!
Mam nadzieję że skrócę cierpienia co niektórym z nietypowym zaciskiem L200!!!! |
|
|
|
 |
|
|