|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 13:32 |
[STARION] Potrzebuje informacje z gory dziekuje ??? |
Autor |
Wiadomość |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 21:12 [STARION] Potrzebuje informacje z gory dziekuje ???
|
|
|
Witam potrzebuje informacje na temat turbosprezarki do mitsubishi Starion 2.0 chodzi mi dokladnie jak ja sprawdzic jakie daje cisnienie i pare innych informacji wogole na temat turbo moj model sprezarki to TC 06 dziekuje bardzo pozdrawiam jesli ktos by mi mogl pomoc to jeszcze raz z gory dziekuje ????
PS moje pytanie dotyczy dokladnie wskaznika od turbiny tego w desce rozdzieczej jak on powinien sie zachowywac po odpaleniu samochodu. ??? Opis mojego jest nastepujacy jak odpale silnik to wskazowka jest w minusie jak nic nie robie ok - 0,5 jak dodaje gazu to okolo 0 i jak trzymam na obrotach to takze okolo 0 wszystko dzieje sie na odpalonym silniku nie w trakcie jazdy czy wszystko jest dobrze tak powinno byc dzieki za info ???? |
Ostatnio zmieniony przez robot 10-02-2007, 23:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
truespinmice
Mitsumaniak One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 285 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 24-01-2007, 13:24
|
|
|
Cześć,
mówiłem ci , że masz wszystko dobrze -narazie nie wiemy więcej, bo nie jeździłeś jeszcze autem.
Jak auto stoi na wolnych obrotach wskazówka powinna być właśnie w okolicach -0.5 (podciśnienie, brak doładowania - OK). Dodając gazu na jałowym biegu max wychylenie wskazówki będzie równe 0.
Jak jedziesz na jedynce czy dwójce i dodasz gazu na maxa (do 6000rpm) to wskazówka i tak nie wskoczy na 0.5bara. Nie napompujesz turbo...
Pełne doładowanie uzyskasz dopiero na 3 biegu, lub na drugi z pomocą MBC (ale to inna historia).
Doładowanie łatwo sprawdzić jeszcze podczas jazdy na piętym biegu (czwarty ma przełożenie 1.000, a piąty to już "nadbieg": przełożenie 0.85), ale to wszystko sprawdzimy u ciebie jak już Starionek wyjedzie z garażu
dużo info masz tu http://www.turbokillers.com/oldwww/ - w dziale TURBO
zresztą to forum jest ogromną bazą wiedzy
ps. zamieść jakieś fotki na forum w dziale "inne" bo podejrzewam , że mało kto go widział (chociaż fotki są na stronie) |
_________________ Starion Klub Polska
 |
|
|
|
 |
|
|