Propozycje drobnych zmian w Lancerze - wnętrze |
Autor |
Wiadomość |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 23:43 Propozycje drobnych zmian w Lancerze - wnętrze
|
|
|
Witam!
Czy ktos probówał może kiedyś czegoś z poniższych:
1) Założenie lampki/lampek nad tylnymi fotelami? Jej brak jest bardzo niepraktyczny i strasznie ciężko nocą cokolwiek odnaleźc z tylu auta!
2) Wymalowanie plastikowych klamek(wewnątrz auta) farbą chrom-efekt. Kiedyś w Pajero miałem klamki chromowane i dodawały wnętrzu bardzo pozytywnego efektu. Myślę, że efekt byłby równie fajny w Lancerze - co Wy na to?
3) Zabawa w oklejanie deski foliami w kolorze alu lub drewno - jakies doświadczenia?
pozdrowienia |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 00:09
|
|
|
Kupiłem mojego Lanca właśnie z taką okleiną drewnopodobną , tragedii nie ma ale chcę napewno zmienić ten kolor, może carbon itp?
Myślę również o tapicerce, która jest smutna i chciałbym czegoś bardziej jednolitego, może pokrowce, może nowa tapicera albo kanapy?
Na wiosnę jakieś alu 15" ale nie za szerokie! delikatne i klasyczne, zobaczymy. a tak wogóle to podoba mi się EVO |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 00:30
|
|
|
Cytat: | a tak wogóle to podoba mi się EVO |
Hehe, a komu EVO się nie podoba
Cytat: | Kupiłem mojego Lanca właśnie z taką okleiną drewnopodobną , tragedii nie ma ale chcę napewno zmienić ten kolor, może carbon itp? |
No właśnie... drewno to może nie do końca styl Lancera, ale myślę że alu ewentualnie carbon byłyby bardzo na miejscu! Możesz przesłac jakieś zdjęcia wnętrza swojego autka? Z chęcią zobaczyłbym jak to wygląda!
Cytat: | Na wiosnę jakieś alu 15" ale nie za szerokie! delikatne i klasyczne, zobaczymy |
A tak z ciekawości, jaki mamy rozstaw śrub w Lancerku - nigdy nie miałem okazji tego zmierzyc... Lancer na 15kach to będzie bajka |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 10:18
|
|
|
Zrobię w końcu kilka fotek i wyślę, zawsze brak czasu.
Mam znajomego w serwisie ogumienia i mają alu Alessio, dopasował od razu 15" oponki niższy profil oczywiście, pikne:) Co do rozstawu to trzeba by sprawdzić nie pamiętam |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 12:37
|
|
|
Bastek napisał/a: | Zrobię w końcu kilka fotek i wyślę, zawsze brak czasu. |
Ok, czekamy |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 24-01-2007, 13:05
|
|
|
rozstaw 114,3 |
|
|
|
 |
BIPER [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 20:19
|
|
|
Niezły pomysł z tymi klamkami i oświetlenie by się przydało oraz w schowku w moim modelu nie ma, ja osobiście kupiłem koszulki ciemna czerwień z dodatkiem czarnego, już nie jest tak mocno szaro |
|
|
|
 |
marcin_k15
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 1997r
|
Wysłany: 25-01-2007, 20:57
|
|
|
Ja zmieniłem w swoim podświetlenie zegarka, popielniczki i pokręteł od ogrzewania. Z zegarami mi za bardzo nie wyszło więc wróciłem do standardowego podświetlenia.
Mam też takie pytanie. Czy oryginalnie powinna być jeszcze podświetlona stacyjka?? |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 21:16
|
|
|
marcin_k15 napisał/a: | Ja zmieniłem w swoim podświetlenie zegarka, popielniczki i pokręteł od ogrzewania. Z zegarami mi za bardzo nie wyszło więc wróciłem do standardowego podświetlenia. |
To też brzmi bardzo ciekawie! Myślałem o założeniu białych diod, zamiast zielonych. Dużo pracy musiałeś włożyć w demontaż/montaż deski? Jaki kolor?
marcin_k15 napisał/a: | Mam też takie pytanie. Czy oryginalnie powinna być jeszcze podświetlona stacyjka?? |
Z tego co się orientuje to nie...
BIPER napisał/a: | Niezły pomysł z tymi klamkami i oświetlenie by się przydało oraz w schowku w moim modelu nie ma, ja osobiście kupiłem koszulki ciemna czerwień z dodatkiem czarnego, już nie jest tak mocno szaro |
Schowek to tez swietny pomysl! Koszulki? Chodzi o pokrowce na fotele?
PS. Czy w Lancerach >96 powinien być seryjnie montowany podłokietnik? |
|
|
|
 |
BIPER [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 21:52
|
|
|
Co do koszulek na siedzenie to się różnią od pokrowców, że nie zakrywają całego siedzenia i ich krój przypomina koszulkę, co do podświetlania stacyjki chyba nie ma w mitsubishi wiem ze jest w mazdzie i toyocie, u mnie tablica ma podświetlanie na biało, robiłem podświetlanie przycisków, bo było popalone, kupowałem w elektronicznym diody 12v ( nie led) tu można pokusić o zmianę kolorów ( biały, czerwony, zielony, niebieski ) bardzo ładnie rozbierają się przyciski |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 22:45
|
|
|
No panowie ze zdjęciami to trzeba jeszcze poczekać nadal coś nie chodzi |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 23:04
|
|
|
Weż jeden aparat ze sklepu i zrób fotki
A jakby wymalować klamki farbą chrom od zew???? ktoś to robił?? jaki efekt??
Narazie nie mam zbytnio czasu-ale na wiosnę tez cos chyba pokombinuje sobie |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-01-2007, 09:24
|
|
|
Z zewnątrz tylko i wyłącznie w połączeniu z resztą, np. jak na zdjęciu z powierzchnią felg oraz listwami bocznymi. Niekoniecznie taka konfiguracja, jednak sam widok chromowanej klamki zewnętrznej przyprawia mnie o mdłości
http://www.fotosik.pl/pok...a87896bf50.html
Chromowana klameczka wewnątrz auta to już zupełnie coś innego. Podnosi komfort podróżowania
http://www.fotosik.pl/pok...06c6b35d6c.html |
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2007, 10:45
|
|
|
Wygląda naprawde dobrze-czym malowałeś??? Masz jakies specjalne,sprawdzone środki którym to robiłeś i mozesz sie podzielic??
Pozdro |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-01-2007, 11:29
|
|
|
No cóż 100% fabryka. Chciałem tylko zaprezentować efekt wizualny dla osób, które nie wiedzą jak to wygląda. |
|
 |
|