|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
LucyferHellish
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2013, 11:57 [Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni
|
|
|
Witam. Jestem szczesliwym wlascicielem Mitsubishi Carismy I 1.8 GDI z '97 wyposazonej w automatyczna skrzynię biegów INVECS-II. Czy istnieje techniczna mozliwosc wymiany tej skrzyni na INVECS-III CVT? Jaki bylby to mniej wiecej koszt, tzn. ile taka skrzynia mogla by kosztowac i czy w ogole takie skrzynie sa dostepne na rynku? Czy taka wymiana ma jakikolwiek sens, tzn. czy np. spadnie spalanie? Co dodatkowo oprócz skrzyni nalezalo by wymienic (komputer, kierownica, dzwignia zmiany biegow)? |
|
|
|
 |
ross
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 309 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 05-09-2024, 15:17
|
|
|
Podłączę się do tematu i mam pytanie czy bez kanału da się wyjąć manualną skrzynię W Carismie 1,8 GDI oraz czy trzeba rozpinać zawieszenie aby rozpiąć półosie i którą podwieszkę zakupić ? |
_________________ Ross |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-09-2024, 07:33
|
|
|
Da się, kwestia jak wysoko uniesiesz pojazd, żeby skrzynię wyciągnąć (znam takich, co kopali dziurę w ziemi, żeby wyjąć skrzynię). Zawieszenie oczywiście trzeba rozpiąć - wystarczy amortyzator odłączyć i powinno być miejsce, żeby półoś wyjąć. A podwieszkę to sobie sam zrobiłem z łaty budowlanej - na końcach dałem krótkie kawałki w poprzek i silnik ładnie wisiał (w maździe to było akurat, ale zasada ta sama). |
|
|
|
 |
|
|