Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni
Autor Wiadomość
LucyferHellish 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2013, 11:57   [Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni

Witam. Jestem szczesliwym wlascicielem Mitsubishi Carismy I 1.8 GDI z '97 wyposazonej w automatyczna skrzynię biegów INVECS-II. Czy istnieje techniczna mozliwosc wymiany tej skrzyni na INVECS-III CVT? Jaki bylby to mniej wiecej koszt, tzn. ile taka skrzynia mogla by kosztowac i czy w ogole takie skrzynie sa dostepne na rynku? Czy taka wymiana ma jakikolwiek sens, tzn. czy np. spadnie spalanie? Co dodatkowo oprócz skrzyni nalezalo by wymienic (komputer, kierownica, dzwignia zmiany biegow)?

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 05-09-2024, 15:17   

Podłączę się do tematu i mam pytanie czy bez kanału da się wyjąć manualną skrzynię W Carismie 1,8 GDI oraz czy trzeba rozpinać zawieszenie aby rozpiąć półosie i którą podwieszkę zakupić ?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-09-2024, 07:33   

Da się, kwestia jak wysoko uniesiesz pojazd, żeby skrzynię wyciągnąć (znam takich, co kopali dziurę w ziemi, żeby wyjąć skrzynię). Zawieszenie oczywiście trzeba rozpiąć - wystarczy amortyzator odłączyć i powinno być miejsce, żeby półoś wyjąć. A podwieszkę to sobie sam zrobiłem z łaty budowlanej - na końcach dałem krótkie kawałki w poprzek i silnik ładnie wisiał (w maździe to było akurat, ale zasada ta sama).

Odpowiedz do tematu