|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Panizzi jedzie po punkty dla Mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2005, 23:33 Panizzi jedzie po punkty dla Mitsubishi
|
|
|
Panizzi został nominowany przez Mitsubishi do zdobywania punktów w klasyfikacji producentów podczas Rajdu Korsyki. Panizzi chce powtórzyć swój wynik z tegorocznego rajdu Monte Carlo, kiedy do mety dojechał na trzeciej pozycji. W 2002 roku wygrał rajd Korsyki, wtedy startował w zespole Peugeot. Panizzi stwierdził, ze decydującym czynnikiem na tym rajdzie, będzie zmienna pogoda jaka panuje na wyspach śródziemnomorskich.
- Kocham ten rajd – to najlepsza impreza asfaltowa na świecie. - Spróbuję pojechać jak najlepiej i mam nadzieję, że będzie tak jak w Monte Carlo. Chciałbym wygrać, ale decydującym czynnikiem będzie tu pogoda. Każdego roku jest trudno ją przewidzieć. Mam nadzieję, że pogoda nam pomoże aby na końcu rajdu stanąć na podium. Myślę, że to jest możliwe – powiedział Panizzi
Szef zespołu Mitsubishi Isao Torri, powiedział, że oczekuje też na dobry występ Hariego Rovanpery, który startuje tu już trzeci raz. Liczy też na dobry występ wschodzącej gwiazdy, którą jest Gigi Galli.
- Oczekujemy na równą jazdę od Harri'ego bowiem on zna już trochę te trasy. Gigi dopiero pozna te odcinki, będzie to dla niego sporo nauki, ale myślę, że możemy liczyć na jego dobry występ. Celem dla naszych wszystkich trzech samochodów jest ukończenie rajdu. Mam też nadzieję, że Gilles pokaże się tu jak z najlepszej strony – powiedział Isao Torii.
źródło: www.rallyonline.pl |
|
|
|
 |
|
|