|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogrzewanie W cari 1.9 td |
Autor |
Wiadomość |
mateusz.ram [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 17:50 Ogrzewanie W cari 1.9 td
|
|
|
Witam ostatnio w mojej cari ogrzewanie jest po 5 km od rozgrzania silnika silnik ma swoją temperature według wskaźnika i od tego momentu poo ok 5 km zaczyna leciec odrazu gorące powietrze kiedys było odrazu nawed silnik sie nie rozgrzał dobrze dzis załuwazyłem ze przy rozgrzanym silniku częsc chłodnicy była gorąca a częsc tak jak by od połowy letnia i wąz na dole jest letni a nie gorący jak u górny i brakowało ok 300 ml płynu cały czas według wskaźnika temperatura silnika jest ok ! przebieg 190 tys silnik pracuje równiutko niema objawów uszkodzonej uszczelki pod głowicą płyn w zbiorniczku nie bombluje [/i] |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-01-2007, 17:56
|
|
|
czy wiesz co to sa znaki interpunkcyjne, bo ja to nawet nie wime jak twoja wypowiedz poprawic zeby miala sens ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 25-01-2007, 18:20
|
|
|
Eeee....jeżeli dobrze zrozumiałem, to problem polega na tym, że mateusz.ram ma słabe ogrzewanie, co jest spowodowane zbyt niskim poziomem płynu w chłodnicy, a teraz chce się dowiedzieć, gdzie ten płyn mógł się podziać. Dobrze zrozumiałem?
Więc po prostu dolej płynu i będzie OK. Płyn Ci ucieka? Ale nie bąbluje? To sprawdź, czy nie masz gdzieś wycieku. No bo niby gdzie indziej miał się podziać?
PS. To normalne, że przy takich temperaturach dół chłodnicy będzie chłodny, a wąż dolny nie tak gorący, jak górny. Tak jest zawsze (dolny zimniejszy od górnego), ale w zimie jest to bardziej odczuwalne. Ale tak ma być! Tak jest prawidłowo. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-01-2007, 18:29
|
|
|
aha, no to jeszcze zobacz czy oleju nie przybywa |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 18:50
|
|
|
Wydaje mi sie ze chodzi o to ze auto wczesniej szybciej grzalo. To nic dziwnego wczesniej nie byl przymrozkow. Latem bedzie grzalo jeszcze szybciej. Ogolnie diesel potrzebuje sporo czasu zeby sie zagrzac. Ale taki juz ich urok. |
|
|
|
 |
|
|