Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] Proszę o opinię MSS 1.3 LPG
Autor Wiadomość
ammy 
Nowy Forumowicz
poszukująca

Auto: Mitsubishi Colt Glxi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2014, 21:48   [MSS 1.3] Proszę o opinię MSS 1.3 LPG

Witam,
szukam auta dla rodziny 2+1 + nieduży pies. Z sentymentu do marki Mitsubishi (moje pierwsze autko to Colt rocznik 89 :) zapatrzyłam się na MSS.
Nie jestem wymagająca, nie potrzebuję super mocy, tylko ekonomicznego "jeździdła", bo i za dużo kasy nie mam. Co prawda podobno mam "ciężką nogę", ale to chyba nawet lepiej, że auto jakie chciałabym kupić nie ma za dużej pojemności silnika, pohamuje trochę moje zapędy.
Na zakup mogę przeznaczyć, łącznie z rejestracją, przeglądami i koniecznymi naprawami "na start" ok. 10 tys. zł. Uparłam się na LPG. A teraz proszę o opinię Was, specjalistów, nt. tegoż ogłoszenia:
Mitsubishi Space Star ogłoszenie
Z góry dziękuję!

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 28-01-2014, 22:34   

Na fotkach ładnie się prezentuje :D .
Widzę ciekawy zimowy patent na akumulatorze (jakaś ściera od mycia podłogi) prawdopodobnie aku nadaje się do wymiany :mrgreen: .
Dziwne jest to, że wszystko zostało wymienione na nowe (rozrząd, filtry, olej, paski, lpg, alarm) i ktoś sprzedaje auto :| .
Poproś kogoś kto ma bliżej może podjedzie i wstępnie obejrzy go.

ammy 
Nowy Forumowicz
poszukująca

Wysłany: 28-01-2014, 23:36   

Dzięki!
Aku to mały pikuś ;) Też mnie to ("wszystko nowe") trochę dziwi, nie omieszkam zapytać, choć gdzieżbym się mogła szczerej odpowiedzi spodziewać.
A do obejrzenia wysyłam wstępnie teściową ze znajomym mechanikiem; rodowitą Tarnowiankę.
Ma ktoś jeszcze jakieś cenne spostrzeżenia / uwagi?

uszatek1973 
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI SS 1.6 2002
Wysłany: 29-01-2014, 09:33   

Zadzwonilem i gość twierdzi ze do 140 000 prowadzona była ksiazka serwisowa,zawsze po pieczątkach możesz dojść i sprawdzić czy faktycznie w systemie swoim maja takowe autko, na sprawdzenie VIN i na stacji gość się zgadza i tylko ten moment jak się zapytałem o ta wymiane wszystkiego co w ogłoszeniu--TAK WYSZLO

lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Wysłany: 29-01-2014, 11:08   

Strasznie to dziwne wszystko bo kto zakłada LPG warte ok 2500 zł i sprzedaje auto za 8900?? tym bardziej że roczny przebieg to średnio ok. 10 tys. Z drugiej strony to jeśli to jest pierwszt właścicel a nie jakis handlarzyna to mozna by się temu przyjżec dokładniej.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-01-2014, 11:38   

Różnie z tym bywa, ja z ojcem też kiedyś zrobiliśmy remont dwudziestoletniego malucha za 2500zł gdzie autko kupiliśmy za 500zł a po roku sprzedaliśmy go za 900zł, co było bardzo dobrą ceną za ten rocznik, po kupnie ośmioletniej Astry :) Tak go szykowaliśmy aby pojeździć nim "bezawaryjnie" kilka lat ale realia i potrzeby trochę się zmieniły w których maluszek okazał się bardzo niepraktyczny.

honor 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Wysłany: 29-01-2014, 11:47   

Tylko, że tam nie ma instalacji za 2500zł, to nie jest sekwencja. Gaz może wrzucony po kosztach żeby sprzedać auto.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-01-2014, 12:27   

Faktycznie, wcześniej nie przejrzałem dokładnie ogłoszenia :) Jest to instalacja II generacji za około 1500zł.

lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Wysłany: 29-01-2014, 12:42   

Właśnie nie mogłem się doszukać wtrysków, ale na zdjęciu widać sterownik STAG 4plus jeśli dobrze widzę :)

ammy 
Nowy Forumowicz
poszukująca

Wysłany: 29-01-2014, 21:36   

Czyli generalnie ogłoszenie warte uwagi? Na co zwrócić oprócz powyższych opinii i ogólnie standardów przy zakupie używanego auta szczególną uwagę?
Dziękuję wszystkim :)

Odpowiedz do tematu