Space Star 1.9 did 2002 |
Autor |
Wiadomość |
szynka
Nowy Forumowicz
Auto: space star did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2014, 10:01 Space Star 1.9 did 2002
|
|
|
prosze rzuccie okiem na tego SS, czy nie wydaje Wam sie ze cen troche za nska? dochodza jeszcze oplaty ale i tak zamknie sie w 7000zl, co lepiej kupic diesla czy benzyne,jesli benzyne to jaka pojemnosc?
[ Dodano: 29-01-2014, 10:02 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C31936354.html |
|
|
|
 |
uszatek1973
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI SS 1.6 2002
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2012 Posty: 40 Skąd: KONSTANCIN-JEZIORNA
|
Wysłany: 29-01-2014, 10:20
|
|
|
Cena trochę faktycznie niska
Z tego co widać to na lewym tylnym nadkolu ruda wyszla,prawe tylne drzwi lekko wgniecione
A czy diesel czy benzyna to już sam musisz wiedzieć czego oczekujesz,ja mam akurat ten sam rocznik,wyposazenie ,alu,bez halogenow i benzyniaka -i nigdy bym go nie zagazowal |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-01-2014, 10:39
|
|
|
Ja tam nie rozumiem po co ludzie kupując diesla sami wpędzają się w problemy. Najgorsze chyba są zimowe problemy ale też jak coś padnie, to ceny też są często kilkukrotnie wyższe niż w benzynie.
Według mnie jedynym słusznym wyborem w dzisiejszych czasach jest benzyna z LPG. Przy obecnych warunkach jeżdżąc trochę w Świdniku i trochę w Lublinie auto spala mi około 10l gazu na 100km.
A jeśli chodzi o cenę auta z linku, to odejmij od niej zarobek handlarza i cenę sprowadzenia to wyjdzie Ci, że to autko za granicą kosztowało około 3000zł. Wejdź sobie na jakieś giełdy zagraniczne np. mobile.de i sprawdź po ile tam takie roczniki chodzą. Tam, podobnie jak w Polsce nikt niczego za darmo nie oddaje. Diesel za granicą najczęściej jeździ minimum 30 tys rocznie bo przy mniejszych przebiegach jest to po prostu nieopłacalne, więc policz ile to autko może w rzeczywistości mieć przejechane. |
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 29-01-2014, 10:51
|
|
|
plecho1, dokładnie to samo chciałem napisać, ale mnie uprzedziłeś.
W ten przebieg naprawdę trudno jest uwierzyć. A diesla to można owszem kupić ale nowego w salonie bo wtedy wiesz co masz, ale dla osoby prywatnej która robi ok 15 tys. rocznie to mija się z celem bo wtedy lepiej kupić benzynę z fabryczną instalacją LPG.
Miałem SSa DID od niemca z chyba realnym przebiegiem 150 tys. w 4 letnim aucie. Na szczęscie ominęły mnie kosztowne awarie ale i tak jeżdziłem z duszą na ramieniu czy się coś nie wysypie (2masa, wtryski, turbo itd...). Kupiłem benzynę, założyłem LPG i jestem super zadowolony. no ale to każdy musi sam wybrać a ja nie chce zaczynać kolejnej dyskusji LPG czy diesel...
a wracając do ogłoszenia to daj sobie spokój z tą skarbonką. jeżeli masz tak niewielki budżet na auto to szukaj benzyniaka. Myślę że szybciej znajdziesz coś godnego uwagi. |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20958 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-01-2014, 10:52
|
|
|
Też bym się nie napalał, jak dla mnie cena jest podejrzana .
Przebieg też nie wydaje się realny jak na diesla. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
szynka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2014, 11:10
|
|
|
dzieki Panowie za rade, raczej poszukam cos w benzynie |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-01-2014, 11:30
|
|
|
Jeśli będziesz chciał założyć LPG, to dobrze wybadaj gazowników w swoim rejonie. Większość gaziarzy to partacze zarabiający na ilości montowanych instalacji. Często warto trochę dłużej poczekać w kolejce i zapłacić parę setek więcej aby mieć spokój na minimum 100 tys km.
Mnie też niby polecany człowiek zapewniał, że to co montuje za 2000 tys będzie ok do tego auta chociaż stać mnie było na trochę więcej czego nie kryłem. Oczywiście nie chodziło to jak powinno, sam się więc za to wziąłem bo z gaziarzem nie szło się dogadać a kłócić się nie chciałem, zmieniłem reduktor i wtryski oraz kupiłem kabel diagnostyczny. Wszystkie te rzeczy wyniosły mnie max 500zł + mój czas i autko chodzi teraz na LPG jak na benzynie. |
|
|
|
 |
szynka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2014, 20:32
|
|