Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Intercooler czyszczenie
Autor Wiadomość
kwachu30 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2015, 14:25   [II 2.0 DID] Intercooler czyszczenie

Witam

Mam pytanie do was czy ktoś z was może wyciągał intercoolera z auta i czyścił go ile jest z tym roboty ,czy jest sens to robić trzeba cały zderzak demontować .Przymierzam się do tego bo ostatnimi czasy spadł mi wąż z turbiny :( jak jechałem do Wrocka i zobaczyłem że rura jest dość brudna i z stąd moje pytanie do was . A i jeszcze jedno czy jest może tańsza rura do turbiny (ta która trapi większość Outków) bo znalazłem na allegro za 450 zł.może ktoś już znalazł coś tańszego ,ja do swojej musiałem zaglądnąć po roku znowu się odezwała i spadła. Pozdrawiam

visitor 
Forumowicz

Auto: Mercedes
Wysłany: 10-06-2015, 16:34   

Nie wiem jak ta rura dokladnie wygląda i jak się demontuje intercooler ale zmierz średnice tego węża albo weź stary i w sklepie z częściami do maszyn rolniczych dobierzesz bez problemu.
Po zdemontowaniu intercoolera zalej go benzyną na 24h zeby brud zmiękł i odszedł od ścianek intcoll..
Później mozesz wyplukać w wodzie gdy będzie czysty

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 10-06-2015, 17:24   

problem jest w tym ,że średnica jest inna na początku i na końcu rury to jest najgorsze

visitor 
Forumowicz

Auto: Mercedes
Wysłany: 10-06-2015, 18:12   

Pikuś. Zostaw na mniejszej srednicy stary wąż. Ok 3cm bo będzie słuzyc jako poszerzenie na większą srednice. i kupujesz wąz na całej dł śr 54mm. Nasadzasz nowy wąz na ten kawalek starego i skr3ć opaską.

Odpowiedz do tematu