[II 2.0 DID] Intercooler czyszczenie |
Autor |
Wiadomość |
kwachu30
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2015, 14:25 [II 2.0 DID] Intercooler czyszczenie
|
|
|
Witam
Mam pytanie do was czy ktoś z was może wyciągał intercoolera z auta i czyścił go ile jest z tym roboty ,czy jest sens to robić trzeba cały zderzak demontować .Przymierzam się do tego bo ostatnimi czasy spadł mi wąż z turbiny jak jechałem do Wrocka i zobaczyłem że rura jest dość brudna i z stąd moje pytanie do was . A i jeszcze jedno czy jest może tańsza rura do turbiny (ta która trapi większość Outków) bo znalazłem na allegro za 450 zł.może ktoś już znalazł coś tańszego ,ja do swojej musiałem zaglądnąć po roku znowu się odezwała i spadła. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
visitor
Forumowicz
Auto: Mercedes
|
Wysłany: 10-06-2015, 16:34
|
|
|
Nie wiem jak ta rura dokladnie wygląda i jak się demontuje intercooler ale zmierz średnice tego węża albo weź stary i w sklepie z częściami do maszyn rolniczych dobierzesz bez problemu.
Po zdemontowaniu intercoolera zalej go benzyną na 24h zeby brud zmiękł i odszedł od ścianek intcoll..
Później mozesz wyplukać w wodzie gdy będzie czysty |
|
|
|
 |
kwachu30
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 10-06-2015, 17:24
|
|
|
problem jest w tym ,że średnica jest inna na początku i na końcu rury to jest najgorsze |
|
 |
visitor
Forumowicz
Auto: Mercedes
|
Wysłany: 10-06-2015, 18:12
|
|
|
Pikuś. Zostaw na mniejszej srednicy stary wąż. Ok 3cm bo będzie słuzyc jako poszerzenie na większą srednice. i kupujesz wąz na całej dł śr 54mm. Nasadzasz nowy wąz na ten kawalek starego i skr3ć opaską. |
_________________ Na życzenie sprawdze powloke lakierniczą kazdego auta. Dolnosląskie i Opolskie. Czujnik kupilem dla siebie bo szukam Outka. Nie jestem handlarzem |
|
|
|
 |
|