|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt 1.3 95HP, uszczelka pod pokrywą zaworów |
Autor |
Wiadomość |
bluecard88
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Denmark
|
Wysłany: 14-02-2014, 20:08 Colt 1.3 95HP, uszczelka pod pokrywą zaworów
|
|
|
Witam. Ogółem mam pytanie apropo Colta. Jestem wstepnie zainteresowany zakupem Colt 1.3 Insport 95HP 5d 2008r żonie, wszystko ładnie i pięknie autko bardzo zadbane, 105 tkm, 1 właściciel stoi u dealera Mitsu, ale podnoszę maskę i tu pytanie czy 99tkm dla tego silnika to juz sporo , że pod pokrywą zaworów sączy się olej? Czy wyjątkowo dojechany? Serwisowany do końca w w/w serwisie. Sporo kosztuję bo 65tys DKK (Dania), więc bym chciał uniknąć wpadek. Czy to normalne dla tych silników? Zona na chwilę obecną jeździ Almerą N15 i ma 160tys przejechanę i pod maską oprócz kurzu nie znajdę nawet kropli oleju. Nie chcę mieć tego samego pod maską co w Galu
link: http://www.bilbasen.dk/br...oolpack/2034976 |
_________________ Mitsubishi Galant EA2W- 98r
Nissan Almera N15- 99r
Kawasaki ZR7S- 02r
 |
|
|
|
 |
riperek
Nowy Forumowicz riperek

Auto: colt CZ 1,3 Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2014, 22:09
|
|
|
Kolego.
100tys dla tego silnika jest niewiele ponieważ mój kolega ma podobnego colcika oczywiście cały czas serwisuje ma już nalatane 260tys i silnik nie wykazuje żadnego braku mocy ani zużycia oleju.
Ale sączenie oleju nie jest na pewno normalnym zjawiskiem tym bardziej że colty w tej pojemności 1,3 i mocy 95KM mają dobre i mocne silniki, proponował bym rozejrzeć się za innym mitsu i porównać ,tym bardziej że 65tys koron to sporo jak na auto 5-letnie. |
_________________ colt
 |
|
|
|
 |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 16-02-2014, 21:16
|
|
|
zarowno ja jak i moja druga polowa mamy colty na zadnym z dwoch silnikow nie ma kropli oleju. Moja dziewczyna ma auto z 2008 roku 114 tys przejechane ja mam 82 tys.
To, ze byl "serwisowany" w serwisie absolutnie o niczym nie swiadczy. Ja poprzednio mialem hyundaia i tez czasem "serwisowalem" u dealera i to jak mi czasem cos "naprawili" to krotko mowiac totalna masakra
P.S. O widze kolega tez z kraju Gangu Olsena. Ja mieszkam na Jutlandii ale pracuje na Fynie (Svendborg)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Terminus
Nowy Forumowicz inż. Obibok

Auto: Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2014, 20:12
|