|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Nie łapie obrotów, slaby na benz i LPG |
Autor |
Wiadomość |
marcin11 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2006, 22:33 [CA4A 1.6] Nie łapie obrotów, slaby na benz i LPG
|
|
|
Witam was .
Po wielu perypetiach z moim autem w koncu sie go udało prawie doprowadzić do porzadku.
Ale nie do końca, bo jak jest silnik zimny to mam problemy z odpaleniem go a jak juz mi sie uda to niestety trzeba troche odczekac az sie nagrzeje zeby jechac, bo jak sie wczesniej depnie w gaz to on sie dławi i zaraz gasnie.
Na gazie jest troche lepiej bo trzyma obroty jak jest zimny no i brakuje mu troche mocy na obu paliwach od czego to moze byc ?
[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 23-04-2007, 19:57 ]
Zwracam uwage na
1. Interpunkcje
2. Ortografie
3. Wielkie litery
4. Stylistyke wypowiedzi. Zdania wielokrotnie zlozone czyta sie kiepsko... |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-04-2007, 19:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-06-2006, 22:59
|
|
|
stawiam na czujnik temperatury silnika |
|
|
|
 |
marcin11 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2006, 23:29
|
|
|
i od tego tez by nie miał mocy ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-06-2006, 09:24
|
|
|
stwierdzam tylko możliwą przyczynę złego odpalania na zimnym silniku - miałem to samo;
co do mocy - trudno powiedzieć, tym bardziej, że masz gaz |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 22:23
|
|
|
... udało się znaleźć przyczynę
ja z tym walczę już prawie trzy miesiące
Sprawdzone wszystko.. nawet ECU założyłem inne do testów.
Jest niewielka poprawa po wymania ECU (autko lepiej reaguje), ale ono nie jest do końca sprawne, bo co chwilę zapala się CE i przy próbie sczytania błędu nic nie pokazuje. Niby OK. Tak więc dziwne to ECU. Kto wie czy to nie przyczyna komputerków...
Możliwe że to jakaś awaria instalacji elektrycznej.
Najlepszym testem więc będzie zakup Palm'a z RS232 i sprawdzenie autka programem MMCD |
|
|
|
 |
|
|