|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Gaśnie po kilku sekundach pracy silnika - POM |
Autor |
Wiadomość |
Rysiek4388
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2014, 19:33 [Cari 1.9DI-D] Gaśnie po kilku sekundach pracy silnika - POM
|
|
|
Witam,
Mam problem z moją cari., zwłaszcza przy rannym rozruchu (po dłuższym postoju)odpala mi bez problemów, ale po kilku sekundach gaśnie, po napompowaniu paliwa pompką ręczną odpala, wymieniłem pompkę i zamontowałem zaworek zwrotny na przewodzie, nic nie pomogło dalej gaśnie. Próbowałem nie zapalać go od razu tylko najpierw pod pompować paliwo, ale tak samo się zachowała jak poprzednio, czyli zgasła po paru sekundach pracy silnika.
Pomóżcie mi co może być przyczyną takiego zachowania mojej cari. |
_________________ Rysiek4388 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-02-2014, 19:41
|
|
|
A po zgaśnięciu jest paliwo w układzie, czy ponowne podpompowanie pompką pozwala na ponowne odpalenie, czy auto normalnie pracuje po wielokrotniej próbie odpalania |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Rysiek4388
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2014, 19:54
|
|
|
Ponowne pod pompowanie pozwala na odpalenie , a wtedy już chodzi cały dzień, ten sam problem pojawia się znowu rano i tak w kółko co dziennie . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-02-2014, 20:00
|
|
|
Sprawdź dokładnie przewody paliwowe, wymień filtr paliwa, mozliwe, że gdzieś jest w drobnym stopniu przetarty przewód paliwowy i po dłuższym postoju uchodzi paliwo, jeżeli to nie pomoze to podpięcie pod komputer i sprawdzenie parametrów rzeczywistych pracy przy porannym rozruchu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Rysiek4388
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2014, 20:07
|
|
|
Ok, na razie dzięki, muszę w takim razie oddać go do mechanika. |
|
|
|
 |
xelux
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2002 1,9 DiD
|
Wysłany: 27-02-2014, 14:05
|
|
|
Mam taki sam problem, ale dzieje się to co jakiś czas, czasem 2 x pod rząd, a potem przez tydzień jeździ.
Nie wymieniałem jeszcze pompki ręcznej i zaworu zwrotnego ( nie wiem gdzie jest ewentualnie, w którym miejscu zamontować).
Filtr paliwa był wymieniony rok temu, a problem jest od ok. miesiąca (pojawił się kilka razy), czasem auto stało 2 dni i zapalił i nie zgasł, a innym razem po godzinie stania zapalił i po paru sekundach zgasł, pomogło podpompowanie ręczną pompką.
Pozdrawiam
Jacek |
|
|
|
 |
|
|