Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 17:11 |
Zbieżność tył??????Problem |
Autor |
Wiadomość |
Wilcza31 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 21:41 Zbieżność tył??????Problem
|
|
|
Witka.Czy w galancie ustawia się zbieżność na tyle.Długi czas nie zaglądałem do opon aż do wymiany na zimówki i okazało się iż jedna opona na tyle jest całkiem zużyta(brak bieżnika od strony wewnętrznej) i teraz zastanawiam się jaka jest tego przyczyna!!a Wy co proponujecie sprawdzić najpierw??? Aha no i jadąc na śliskiej nawierzchni cały tył mi tańcuje wydaje mi się ze to wina tego koła tylko co jest nie tak? |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 22:52
|
|
|
wlasnie tak - w tych galach obowiazuje geometria rowniez tylnej osi a zuzyta jedna strona opony zazwyczaj swiadczy wlasnie o tym, ze nalezy ustawic geometrie. |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 19:46
|
|
|
Najpierw proponuje sprawdz amortyzator na tej stronie ,a następnie połączenia gumowe - moim zdaniem tu tkwi problem -może kiedyś zaliczyłeś o jedną dziure za dużo na naszych pięknych drogach. |
|
|
|
 |
Wilcza31 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 08:30
|
|
|
Amortyzator jest nowyma około 2 miesięcy a połączenie gumowe znaczy????? |
|
|
|
 |
marek.b [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 09:47
|
|
|
połączenia drążka reakcyjnego i wachacza |
|
|
|
 |
Wilcza31 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 22:38
|
|
|
Witka serdeczne dzięki za odpowiedzi!!!Tak ale to wszystko co piszesz świadczy o tym iż muszę wymienić tylni wahacz jeśli dobrze rozumie ?!Tylko który!Denerwuje mnie to że jest tyle wahaczy wymieniłem już trzy to jest 900 stów a to jeszcze nie koniec.Pali dużo jest drogie w utrzymaniu więc po co to trzymać!!!!!Czyżbym kupił złom???????? |
|
|
|
 |
darul1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 19:29
|
|
|
Szkoda, że nie zacząłeś odpoczątku.
Najpierw szarpaki przód i tył (koszt 15zł), po nich dokładnie wiesz który element wymienić, a potem całkowita zbieżność pojazdu tzn przodu z tyłem. Większość przyzwyczaiła się, że zbieżność to ustawienie tylko kół przednich a tak nie jest. Żeby ustawić osiowość samochodu trzeba ustawić przód wspólnie z tyłem. |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2007, 00:24
|
|
|
Cytat: | Czyżbym kupił złom???????? |
Nie koniecznie zlom. Niestety te auta (jak i wiele innych) maja to do siebie ze nalezy o nie dbac a w szczegolnosci o zawieszenie (wielowachacz = wielokrotnie drozsze ) i jesli nie robil tego poprzedni wlasciciel no to Ty musisz troche pieniazkow w to wlozyc, juz ja cos o tym wiem... |
|
|
|
 |
Wilcza31 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 22:57
|
|
|
Wielo-wahacz no cóż auto zostało sprowadzone z Austrii rdzewieje co jest wynikiem nadmiaru soli w górach to jeszcze te wahacze.Nie tyle co wahacze co ta cena!!!A co znaczy wielokrotnie droższy??Bo chyba nie cena auta w tym roczniku bo jak teraz widze np.na allegro to za cenę 6000-7000 tysięcy kupisz w tym roczniku raczej chyba cena utrzymania to tak.Auto co prawda duże zajebiste i w tej cenie to masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale silniczek pozazdrościć stuku tyle że tyle pali niby TDI i co z tego... |
|
|
|
 |
|