[II 2.0 DID] Wymiana foteli na skórzane - czy ktoś próbował |
Autor |
Wiadomość |
brandt43
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2012, 23:29 [II 2.0 DID] Wymiana foteli na skórzane - czy ktoś próbował
|
|
|
Witam kolegów....
Mam zamiar wymieniać fotele. W chwili obecnej mam fotele z wersji intense plus czyli welurowe ... i zakupiłem skórzane z wersji Instyle. Samo odkręcenie i przykręcenie śrub wydaje mi się proste ! ... nie wiem jednak jak ze sterowaniem elektrycznym fotela kierowcy oraz z podgrzewaniem siedzeń. Mam nadzieję że chociaż wtyczki od poduszek będą pasować.... Pod fotelem ze skóry widziałem kilka przewodów zakończonych gniazdkami... gniazdka są umocowane jedno obok drugiego.
Czy ktoś wie coś na ten temat ??? |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 08-12-2012, 13:32
|
|
|
tak
ja mam z anglika
[ Dodano: 08-12-2012, 13:42 ]
do szczęścia powiem ze musisz dokupic przekażniki do skrzynki pod kierownicą
a wszystko bedzie działać .
Aby dojść do tego dlaczego nie działaja siedzenia troszkę mnie to kosztowało
a rozwiazanie okazało sie proste |
|
 |
brandt43
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-12-2012, 18:05
|
|
|
Ok OK ...
Zajrzałem pod fotele kierowcy...
Nowy skórzany ma cztery kabelki zakończone konektorami. Stary welurowy fotel ma tylko dwa kable ... ale... pod tapicerką odnalazłem schowane dwa dodatkowe kable... czyli razem są wszystkie cztery.... Wydaje się że wszystko jest okablowane. Wystarczy wpiąć !
Powiedz mi dokładnie gdzie są te przekaźniki i może wiesz jakiego typu. Czy to jest standardowy przekaźnik czy coś extra do kupienia tylko w ASO ??? |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 09-12-2012, 11:09
|
|
|
ja kupilem w ASO bo tam szukali przyczyny dlaczego nie działa
bezpieczniki były ale przekazników NIE było
po lewej stronie kierownicy tam gdzie bezpieczniki ale w ktore miejsce wpiąć to nie wiem bo ASO wpinało przekaznik - widziałem tylko gdzie |
|
 |
brandt43
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-12-2012, 19:55
|
|
|
Już wiem wszystko !!! Fotele wymienione ! Troszkę było zabawy ale było warto
Sama część mechaniczna bardzo prosta. Klucz nr 14 (do jednej śruby potrzebny nasadkowy z przedłużką) i śrubokręty... Trzeba troszkę uważać na plastiki. Niestety Skośnoocy dosyć kiepsko to zaprojektowali. plastiki mają delikatne wypustki (ząbki) na których się całość trzyma ... niestety łatwo je uszkodzić.
Część elektryczna ... wtyczki delikatnie trzeba rozpiąć i w nowych fotelach wpiąć. Wtyczek nie da się pomylić ponieważ każda jest inna. Po podłączeniu całości regulacja fotela kierowcy ruszyła bez żadnych dodatkowych zabiegów !!!! Nie musiałem nic robić !
Niestety podgrzewanie foteli nie działało ... ale po krótkiej analizie ... odkryłem że brakuje przekaźnika...
Dla dociekliwych ... należy wyjąć schowek który jest po lewej stronie pod kierownicą .... patrząc przez otwór widać centralnie duży panel z bezpiecznikami oraz po prawej stronie mały panel z bezpiecznikami, w tym małym dolny bezpiecznik 30A jest od podgrzewania foteli ... nad nim jest kilka bezpieczników i jeden przekaźnik oraz na samej górze jedno wolne miejsce na nasz przekaźnik do podgrzewania foteli !!!!
Sam przekaźnik to MR588567 ... poniżej foto poglądowe
 |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|
Wysłany: 30-07-2015, 09:50
|
|
|
witam czy ktoś z was próbował zdjąć i czy to jest możliwe skórzaną tapicerkę oparcia fotela kierowcy, gdyż przy 190tys. przetarł mi się bok oparcia fotela i trzeba tą dziurę jakoś załatać. czekam na odpowiedź |
|
|
|
 |
robnn
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2008
|
Wysłany: 04-08-2015, 07:24
|
|
|
Brandt43 a jak włączasz podgrzewanie fotela. Wiem, że są wolne zaślepki obok przycisku asf i parktronika, ale czy tam jest kabel doprowadzony? |
|
|
|
 |
grunzi
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II - 2007r
|
Wysłany: 20-09-2015, 17:22
|
|
|
Kolego robnn - Fotele do Outka z podgrzewaniem mają sterowanie podgrzewania zaraz przy fotelach. Tak więc jak kupujesz fotele to przełączniki już powinny przy nich być.[/quote] |
|
|
|
 |
|