Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Procedura sprawdzenia kąta wyprzedzenia wtrysku pajero 2,8
Autor Wiadomość
Tomaszp 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 2800
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2014, 15:06   Procedura sprawdzenia kąta wyprzedzenia wtrysku pajero 2,8

Witam, jak w temacie jaka jest procedura przy sprawdzeniu i ewentualnej regulacji kąta wyprzedzenia wtrysku dla pajero 2,8 4M40. :rolleyes:

[ Dodano: 12-04-2014, 19:32 ]
Witam ktoś może wie jaki gwint ma śruba wkręcona w miejscu gdzie dokonuje się ustawienia kąta wyprzedzenia wtrysku pajero 2,8 4M40 tył pompy między czterema wypustami przewodów do wtryskiwaczy M 8 czy M 10.

[ Dodano: 16-04-2014, 19:45 ]
dla zainteresowanych M8 x 1

[ Dodano: 23-04-2014, 11:07 ]
Witam, zadzwoniłem do serwisu mitsubishi w Łodzi na ul. Kolumny i usłyszałem że nie ma tam osoby która ustawi kąt wyprzedzenia na zegar to samo na ul. Liściastej, zamówiłem czujnik zegarowy z adapterami za 150 zł i w sobotę biorę się do roboty, w książce serwisowej znalazłem że kont wyprzedzenia dla silnika 2,8 4M40 powinien wynosić 12 stopni co odpowiada 6 mm na czujniku czyli 1mm- to 2 stopnie. Tak na marginesie pompiarz z okolicy za regulację na słuch bo nawet nie ma zegara chce 200 zł przy czym od razu zakłada że pompa do regeneracji i to kosztuje 1800 zł takich to mamy mechaniorów

diWhizZ 
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2014, 16:19   Re: Procedura sprawdzenia kąta wyprzedzenia wtrysku pajero 2

[ Dodano: 23-04-2014, 11:07 ] Tak na marginesie pompiarz z okolicy za regulację na słuch bo nawet nie ma zegara chce 200 zł przy czym od razu zakłada że pompa do regeneracji i to kosztuje 1800 zł takich to mamy mechaniorów[/quote]

W Radomiu za regenerację zapłaciłem 800 i to jest raczej normalna cena.

Odpowiedz do tematu