Cari 1.6 katalizator |
Autor |
Wiadomość |
Stepek
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2014, 11:57 Cari 1.6 katalizator
|
|
|
Otóż w sobotę jak mi się wydech rozszczelnił przy katalizatorze to zobaczyłem że owy katalizator nadaje się do wyrzucenia bo wszystko w nim latało, więc to wszystko wyrzuciłem. I teraz mam problem. Została sama puszka i problem jest bo samochód jak przyśpiesza to rzęzi jak stary zajechany polonez. Niestety nie mam funduszy żeby kupić kata. Dlatego zwracam się z pytaniem jak oprócz nowego kata pozbyć się tego dźwięku bo przed wywaleniem mimo wszystko było ok. |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 14-04-2014, 19:02
|
|
|
wspawaj strumiennice jest tansza od kata. ewentualnie szukaj po szrotach, ja 2 tygodnie jezdzilem po szrotach z oberwanym wydechem straszac lesna zwierzyne az znalazlem na szrocie caly wydech z katem za 250zl i oplacalo sie. |
|
 |
Stepek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-04-2014, 19:10
|
|
|
A czy strumienica np taka http://allegro.pl/strumie...4143839780.html rzeczywiście zniweluje mi ten metaliczny dźwięk? Szczerze mówiąc jak bym wiedział że tak będzie to bym chyba zostawił tego kata w spokoju. |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 14-04-2014, 19:35
|
|
|
Nie pamietam jaka jest w cari srednica wydechu ale kupuje sie ja pod wymiar wlasnie a nie pod model, mosial bys zmierzyc srednice, tylko nie wierz w to co pisza ze zwiekszy ci sie moc etc.
[ Dodano: 14-04-2014, 19:37 ]
jeslia ci to szczelnie pospawaja to powinno byc cicho. a dzwonia ci bebech z tego kata czy obudowa? |
|
 |
Stepek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-04-2014, 20:26
|
|
|
Spokojnie, wiem że pod wymiar
Hmmm co dzwoni... Żadnej osłony na kacie nie mam, po prostu teraz jest sama puszka przelotowa bo jak już mówiłem wywaliłem wszystko ze środka i z powrotem wszystko przykręciłem. Nic do budy nie dotyka więc na 99% to ta puszka tak dzwoni.
Trochę odbiegając od tematu to wszyscy myślą że wywalenie kata zwiększy osiągi. Ja mogę od siebie dodać że tak jakby do 3 tys obr auto lepiej przyśpiesza, ale potem mam wrażenie że jest słabiej. To tylko takie info dla "tuningowców" oczywiście nikogo nie obrażając |
|
|
|
 |
|