Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] dziwna awaria
Autor Wiadomość
kudlaty36 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2,0td 99r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-04-2014, 21:38   [EAx 97-04] dziwna awaria

Witam,jestem nowy i jak coś napiszę nie tak to proszę nie krzyczeć :) .mam gala 2,0td z 99r,i wczoraj rano odpaliłem normalnie,zawiozłem dzieciaki do przedszkola i tam mój misiek zakończył swoją wycieczkę.mianowicie przy następnym odpaleniu tak jakby była lużna klema,jak przękręciłem kluczyk zaterkotały przekażniki.Poprawiłem klemy i zakręcił normalnie ale już nie odpalił.Kontrolki swiecą się jak świeciły,rozrusznik kręci a nie odpala.Czy ktoś byłby w stanie coś doradzić.dziękuję z góry za pomoc.pozdrawiam :?:

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 09-04-2014, 21:43   

kudlaty36 napisał/a:
Witam,jestem nowy i jak coś napiszę nie tak to proszę nie krzyczeć :) .mam gala 2,0td z 99r,i wczoraj rano odpaliłem normalnie,zawiozłem dzieciaki do przedszkola i tam mój misiek zakończył swoją wycieczkę.mianowicie przy następnym odpaleniu tak jakby była lużna klema,jak przękręciłem kluczyk zaterkotały przekażniki.Poprawiłem klemy i zakręcił normalnie ale już nie odpalił.Kontrolki swiecą się jak świeciły,rozrusznik kręci a nie odpala.Czy ktoś byłby w stanie coś doradzić.dziękuję z góry za pomoc.pozdrawiam :?:

Do spr. przewód plusowy przy alternatorze (zaśniedziały) , lub żywota zakończyły szczotki na rozruszniku. Jeśli to szczotki się zawiesiły to możesz potraktować lekko młotkiem rozrusznik , może "odpuści" i zakręci :wink:

kudlaty36 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-04-2014, 22:24   

Witam kolegę :) i dzięki za odpowiedz,jutro sprawdzę ten kabelek bo miśka zaholowałem na parking w robocie.może napisałem coś nie tak ale rozrusznik kręci normalnie,a nie chce odpalić :?:

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 13-04-2014, 20:52   

Sprawdz czy gasnie Ci kontrolka silnika po przekreceniu kluczyka kilka sekund , najlepiej odłacz kleme reset podłącz i odpal

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Tomaszowski 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 1998 2.0 LPG
Wysłany: 15-04-2014, 21:02   

Zdejmij klemy, wyczyść je, zobacz czy żaden kabel przy nich się nie upalił/przełamał, sprawdź kable alternatora. Skręć wszystko mocno i powinno być ok. Możliwe że oprócz głównego kabla przy klemach miałeś kable dodatkowe jakieś i jak ruszałeś klemą to któryś wypadł/przełamał się/zaśniedziały jest.
Pozdrawiam i powodzenia!

kudlaty36 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2014, 21:31   

Witam koledzy po dłuuuuuuuuuuuugiej przerwie,dzięki za podpowiedzi.Misiek jak stał tak stoi.Przedwczoraj był mechanior z kompem i okazało się że padło immo.Stwierdził że nie ma połączenia między moduł.immo a sterownikiem silnika.Nie mógł zdiagnozować dokładnie czy wina leży po stronie immo czy sterown.jedyne wyjście zakupić cały komplet ster.-mod.-antenka-kluczyk.Ale mam zgrzyta bo na allegro znalazłem same sterowniki silnika.jutro ma dać jeszcze znać gościu czy ma do tego całą resztę.Są też same moduły z kluczykiem o tych samych symbolach co u mnie i zastanawiam się czy nie będzie to działać,skoro sterownik silnika i moduł immo to jakby dwie osobne rzeczy.Jutro sie okaże jaki będzie zonkk :doubt: pozdrawiam.

[ Dodano: 29-04-2014, 19:10 ]
witam.i lipa,kompletu brak.mało dawców w tym modelu,próbowałem też u japaneze i tu też nic.Więc męcze temat dalej.pozdrawiam

arturj123 
Forumowicz

Auto: A3 1.8T 200KM
Wysłany: 29-04-2014, 22:03   

Luknij tu, może coś objaśni Ci w temacie:
:arrow: http://forum.mitsumaniaki...&highlight=immo
:arrow: http://forum.mitsumaniaki...&highlight=immo

Odpowiedz do tematu